Βιογραφικά μελών συμβουλίου Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ).

Βιογραφικά συμβουλίου Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ).

 

  • Γιώργος Καταπόδης (Πρόεδρος) - Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ν. Καταπόδης είναι Δικηγόρος Αθηνών. Ως δικηγόρος έχει ασχοληθεί με την υπόθεση Siemens (εκπροσωπώντας τον Δ/ντή της Δ/νσης Λατινικής Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών, στο ζήτημα του τηλεγραφήματος της Πρεσβείας Μοντεβιδέο), και με την συγχώνευση Olympic Air – Aegean Airlines (καταθέτοντας σχετική καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εκπροσωπώντας τις Ν.Α. Λέσβου & Χίου).

Έχει διατελέσει υπάλληλος του Διπλωματικού Κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι το 2008, οπότε και παραιτήθηκε για να επιστρέψει στην ενεργό δικηγορία. Η τελευταία του τοποθέτηση ήταν ως επικεφαλής του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Σμύρνη της Τουρκίας. Επί θητείας του αναβαθμίστηκε το Προξενείο Σμύρνης σε Γενικό Προξενείο.

Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Παν/μιο Οικονομικών Επιστημών της Σμύρνης Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Θεσμούς. Στο Παν/μιο συνέστησε την Ελληνική Γωνιά (Greek corner).

Σπούδασε νομικά και οικονομικά στα Πανεπιστήμια Παρισίων ΙΙ & Αθηνών (τμήμα Οικονομικών Επιστημών), και στο Harvard Kennedy School of Government (executive programs). Είναι διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του Παν/μίου Αθηνών (τομέας Δημοσίου Δικαίου).

Τον Οκτώβριο του 2007 ανακηρύχθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μητροπολιτικής Σμύρνης επίτιμος δημότης Σμύρνης. Είναι επίσης επίτιμο μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης & του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Denizli.

To βιβλιογραφικό και αρθρογραφικό έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες μετά την αναθεώρηση της Λισσαβώνας, Εθνική αναπτυξιακή πολιτική και νομιμότητα των κρατικών ενισχύσεων.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών.

 

  • Μπουσουλέγκα Χριστίνα (Αντιπρόεδρος)- Βιογραφικό

 Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (Licence Speciale) του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Institut d' Etudes Europeennes – ULB).

Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γεν. Διεύθυνση Ενέργειας) και συμμετείχε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Διετέλεσε υπότροφος «Δημητρίου Ευρυγένη» στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.
Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στον «Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού – Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2001-2004».

Διετέλεσε ειδικός επιστήμονας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Έχει συγγράψει μονογραφίες και δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στο πεδίο του ευρωπαϊκού δικαίου.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, σεμιναρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εισηγήτρια στα πεδία του ευρωπαϊκού δικαίου, του δημοσίου δικαίου και του δικαίου του ανταγωνισμού.

Έχει συμμετάσχει ως συντονίστρια σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των Υπουργείων Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εξωτερικών, καθώς και στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την σύσταση της ΕΑΑΔΗΣΥ και την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

 

Μέλη:

  • Καραμανλής Ευάγγελος- Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1966. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στον τομέα μεταφορών και συγκοινωνιακής υποδομής, από όπου και αποφοίτησε το 1993. Ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του εξειδίκευση στην διοίκηση των τεχνο-οικονομικών συστημάτων, κατά τα έτη 2002-2004, στο ομόλογο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Σχολών των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σχεδόν αποκλειστικά στην μέχρι σήμερα επαγγελματική του πορεία ασχολήθηκε με το αντικείμενο των δημοσίων συμβάσεων ως ακόλουθα :

Ως μελετητής συγκοινωνιολόγος μηχανικός, συνεργαζόμενος με τα μελετητικά τεχνικά γραφεία "Ελληνική Μελετών ΑΤΕ" και "Άξων Μελέται ΑΤΕ" κατά τα έτη 1993-1998, με συμμετοχή του στην εκπόνηση μελετών σύνθετων συγκοινωνιακών έργων όπως, τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας οδού και του ΠΑΘΕ, τμημάτων του σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ, αεροδρομίων κά, με ορισμένα εξ αυτών να φέρουν ιδιαίτερα καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα προδιαγραφές σχεδιασμού όπως μελέτες αυτοκινητοδρόμων σε υποθαλάσσια σήραγγα για την ζεύξη του Ακτίου με την Πρέβεζα, του Περάματος με την Σαλαμίνα, του Μαλιακού κόλπου.

Ως επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης Μελετών της ΕΡΓΑΟΣΕ ΑΕ κατά τα έτη 1998-2001, με συμμετοχή του στην επίβλεψη της υλοποίησης συμβάσεων μελετών σιδηροδρομικών έργων, εξαιρετικής σημασίας και βαρύτητας και ιδιαίτερου τεχνικού ενδιαφέροντος, με απαιτήσεις τήρησης αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων και προδιαγραφών σχεδιασμού, (όπως των σιδηροδρομικών έργων στην περιοχή της Κακιά Σκάλας, του Σιδηροδρομικό Κέντρου Αχαρνών - ΣΚΑ, τμημάτων του σιδηροδρομικού άξονα Κορίνθου Πατρών και Αθήνας Θεσσαλονίκης κά).

Ως στέλεχος της Μονάδας Ελέγχου της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κατά τα έτη 2001 – 2012, με συμμετοχή του στον Έλεγχο δημοσίων συμβάσεων συγχρηματοδοτούμενων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, ιδιαιτέρως σημαντικής οικονομικής αξίας και τεχνικής – νομικής πολυπλοκότητας, όπως έργων σιδηροδρομικών υποδομών (σήραγγα Καλλίδρομου - σήραγγα Δομοκού), έργων αεροδρομίων (αεροδρόμια Μακεδονίας, Ρόδου, Αγχιάλου, Ζακύνθου), προμηθειών (σιδηροδρομικών υλικών και μηχανημάτων, λεωφορείων και τρόλεϊ), έργων πληροφορικής σε ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ, κά.

Ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, με συμμετοχή του στη σύνταξη εισηγήσεων για τη λήψη αποφάσεων και γνωμοδοτήσεων της Αρχής.

Από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών – επαγγελματικών ενώσεων της Ελλάδος και ειδικότερα: μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών. Επίσης είναι εγγεγραμμένος σε Εθνικά Μητρώα Αξιολόγησης επενδυτικών Σχεδίων καθώς και στο Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών Επενδυτικών Σχεδίων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

  • Κουλούρη Ιωάννα- Βιογραφικό

 Δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων και δημοσίων έργων ("Master II Contrats et Travaux Publics") στο Πανεπιστήμιο Robert Schuman του Στρασβούργου ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Η διπλωματική της εργασία αφορούσε τον εσωτερικό έλεγχο για την αντιμετώπιση νομικών κινδύνων κατά την εκτέλεση συμβάσεων δημοσίων έργων.

Συνεργάστηκε με δικηγορικά γραφεία των Αθηνών με ειδίκευση στο διοικητικό δίκαιο. Διετέλεσε νομική σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ για θέματα ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων. Στο πλαίσιο των καθηκόντων της εκπροσώπησε την εταιρεία κατά τη δικαστική επίλυση διαφορών με αναδόχους κατασκευαστικών έργων ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων και του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του ICC.

Υπήρξε μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και ομάδων εργασίας των Υπουργείων Μεταφορών και Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στους τομείς μεταφορών και επικοινωνιών (τηλεματική, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.ά), για τη διαγωνιστική διαδικασία κατανομής ποσοτήτων βιοκαυσίμων, για την ηλεκτρονική διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών κ.ά.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και συνέδρια με θέμα τις δημόσιες συμβάσεις (Universite Paris Dauphine IX, Ecole Nationale d'Administration-ENA, OECD κά).

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και έχει βασικές γνώσεις γερμανικών.

Είναι τακτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων από το Νοέμβριο 2013.

 

 

  • Λουρικας Δημήτριος

 

  • Σταθακόπουλος Δημήτριος- Βιογραφικό

Σπούδασε νομικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ειδικότητα στο εμπορικό και ναυτικό δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Γνωρίζει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και τούρκικα.

Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο πανεπιστήμιο (τμήμα κοινωνιολογίας της ιστορίας), όπου και δίδαξε ως συνεργάτης του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.
Υπήρξε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και τακτικό μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων ( CCBE - Βρυξέλλες ).
Μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών.
Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής/ Mediator από το ΚΕ.ΔΙ. Πειραιώς.
Σπούδασε Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Είναι διπλωματούχος μαϊστωρ – μουσικολόγος με έμφαση στην παραδοσιακή μουσική.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών και το Κ.Ε.Ε.Δ.
Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιώς και ιστιοπλοΐας στον ΠΟΙΑΘ.
Συγγραφέας αρκετών βιβλίων, πονημάτων και πλέον των 300 άρθρων με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες»

26/05/2022 - 20:40:05 -

Ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός, είπε το ΚΚΕ

26/05/2022 - 20:13 - «Ο νέος νόμος - πλαίσιο που παρουσίασε η κ. Κεραμέως επιστρέφεται ως απαράδεκτος και...

Το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Ν. Κεραμέως

26/05/2022 - 19:46 - Εκλογή των πρυτάνεων και των κοσμητόρων από τα Διοικητικά Συμβούλια, ίδρυση Συμβουλίου...

Πέθανε ο Ray Liotta

26/05/2022 - 19:35:46 -

Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στα Πανεπιστήμια

26/05/2022 - 19:02 - Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα έκτροπα που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, με...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δημήτρης Τσαϊλάς: Είναι οι σφαίρες επιρροής που επηρεάζουν την τουρκική συμπεριφορά

του Δημήτρη Τσαϊλά* Ο επεκτατισμός της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια έχει εισαγάγει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην περιοχή. Μια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκία στον Δρόμο του Μεταξιού και η Αρμενία (Α΄ Μέρος)

Με την επιβολή των κυρώσεων στην Ρωσία περιπλέκεται εκτός των άλλων και η μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, ο γνωστός Δρόμος του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Ερντογάν βάζει «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο – Το γινάτι γέννησε νέα κρίση

26.05.2022 06:35  Στον αέρα κάθε προσπάθεια για ειρηνική επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο – Γυρίζει την πλάτη στη διπλωματία η Τουρκία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια