Γιώργος Κοτρωνιάς - Βιογραφικό

Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, βιογραφικό

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς γεννήθηκε στη Λαμία.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων της Λαμίας και εισήχθη στους Τοπογράφους Μηχανικούς του Α.Π.Θ.

Συνέχισε τις σπουδές του στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ίδιου Πανεπιστημίου, υπηρέτησε δε επί 30μηνο τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μιλάει τη Γαλλική γλώσσα, στην οποία παρουσίασε στο Βερολίνο και στη Λιέγη, την πρότασή του για την ανάπλαση της ιστορικής περιοχής των Αγίων Θεοδώρων και η οποία απέσπασε το Πανευρωπαϊκό βραβείο EUROPAN 6.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τα σπορ.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Λαμία. Από το 1975 είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. και από το 1978 ελεύθερος επαγγελματίας στην Λαμία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 • Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019
 • Εκλέγεται από το 1982 επί τρεις τετραετίες πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στη Λαμία.
 • Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο της Φθιώτιδος.
 • Εξελέγη για δύο περιόδους μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του οποίου ήταν εκπρόσωπος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που επεξεργάστηκε τον Νόμο 1628 (Καποδίστριας).
 • Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Φθιώτιδας.
 • Το 1998 εξελέγη πρώτη φορά Δήμαρχος Λαμιέων (πρώτος Δήμαρχος στον "Καποδιστριακό" Δήμο) και το 1999 πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Φθιώτιδας (ΤΕΔΚ).
 • Το 2002 επανεκλέγεται για δεύτερη φορά Δήμαρχος Λαμιέων και το 2003 επανεκλέγεται πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Φθιώτιδας (ΤΕΔΚ).
 • Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Διαδημοτικής Εταιρίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Ε.Δ.Ε.Χ.Υ) Α.Ε. από τον Ιούνιο του 2003.
 • Από τον Οκτώβριο του 2003 με  απόφαση του  Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων έχει οριστεί  αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Είναι Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του "ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ".
 • Το 2006 επανεκλέγεται για τρίτη συνεχή τετραετία Δήμαρχος Λαμιέων και το Μάρτιο του 2007 επανεκλέγεται πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Φθιώτιδας (ΤΕΔΚ).
 • Τον Απρίλιο του 2007 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.
 • Συμμετέχει στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης ως Τακτικό Μέλος.
 • Τον Μάιο του 2007 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΚΕΔΚΕ.
 • Τον Ιούνιο του 2007 εκλέχτηκε πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο.
 • Τον Νοέμβριο του 2010 επανεκλέγεται για τέταρτη συνεχή τετραετία Δήμαρχος Λαμιέων (πρώτος Δήμαρχος στο νέο "Καλλικρατικό" Δήμο Λαμιέων).
 • Τον Ιανουάριο του 2011 ορίστηκε:
  α) Τακτικός εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στην Στρατηγική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Πολιτικής,
  β) Τακτικός εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στις Επιτροπές Εισήγησης για ανάθεση Έργων κατασκευής νέων ή βελτίωσης και εκσυγχρονισμού υφιστάμενων Μουσείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
 • Τον Απρίλιο του 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίστηκε να συμμετέχει ως Τακτικό Μέλος της 12μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η θητεία της ολοκληρώνεται στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
 • Τον Ιούλιο του 2011 εκλέχτηκε ξανά στο Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).
 • Το Σεπτέμβριο του 2011 εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους  στο Δ.Σ. της νεοσύστατης Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.
 • Τον Οκτώβριο του 2011 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
 • Τον Νοέμβριο του 2011 ορίστηκε ξανά πρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της ΚΕΔΕ και Τακτικός Εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.
 • Τον Φεβρουάριο του 2011 ορίστηκε από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Σ.Χ.Σ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στις Επιτροπές Εισήγησης για Ανάθεση των υπό δημοπράτηση έργων της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.
 • Παράλληλα, συμμετείχε και συμμετέχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων ως Εκπρόσωπος – Εισηγητής της ΚΕΔΕ (Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος, Ομάδα Διοίκησης Έργου για την υπαίθρια διαφήμιση του Υπουργείου Εσωτερικών κ.α.)

Πρωτοστάτησε σε σημαντικά γεγονότα, διοργάνωσε σημαντικά συνέδρια για την πόλη μας, τον Νομό, τη Ρούμελη αλλά και γενικά για όλη την Ελλάδα και πιστός στις αρχές της Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητάει την συστράτευση όλων των δυνάμεων για το καλό της πόλης, συνεχίζοντας με συνέπεια προς το στόχο του, για μια Λαμία Πρωταγωνίστρια Πόλη.

Συγκεκριμένα:

 • Πρωτοστάτησε στη ματαίωση της υποθαλάσσιας ζεύξης του Μαλιακού Κόλπου και τη μετατροπή του σε σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο.
 • Συνέβαλλε στη δημιουργία Εφετείου στην πόλη μας.
 • Συνέβαλε πρωταγωνιστικά, μαζί με τους φορείς της πόλης μας, στην ίδρυση και λειτουργία στη Λαμία της πρώτης  σχολής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
 • Διοργάνωσε στη Λαμία το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Εθελοντισμού.
 • Διοργάνωσε στη Λαμία το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρουμελιωτών.
 • Στήριξε την προσπάθεια αναβίωσης του Παγκρατίου αθλήματος, συνδιοργανώνοντας το Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 • Στήριξε την προσπάθεια αναβίωσης των Αμφικτυονιών διοργανώνοντας το Α΄ Συμπόσιο για τις Αμφικτιονίες και την πρώτη Αμφικτιονία νέων. 
 • Διοργάνωσε τον Διεθνή Διαγωνισμό σύνθεσης του Κέντρου  Μεσογειακής Μουσικής.
 • Με ενέργειές του η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων εκπροσώπησε  την Ελλάδα στην Florida των Η.Π.Α., αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Συνδιοργάνωσε με το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού το  Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας, που είναι πλέον θεσμός για την πόλη.
 • Στο πλαίσιο της πολιτιστικής, ιστορικής και τουριστικής ανάδειξης των Θερμοπυλών κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.
 • Συνέβαλε στην αναβίωση της δημόσιας εορτής εις ανάμνηση της Ιστορικής μάχης των Θερμοπυλών, εορταστικών εκδηλώσεων με την ονομασία "ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ".
 • Ανακαίνισε εξ ολοκλήρου το Χειμερινό Δημοτικό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και προχώρησε στη δημιουργία της Δεύτερης Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου στο 1ο ΕΠΑΛ.

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Το θερμό χειροκρότημα στον Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έχει μέγα κόστος, επεσήμανε ο Γ. Βαρουφάκης

18/05/2022 - 17:32 - «Με τη χθεσινή ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε το όραμά του για μια Ελλάδα δεμένη...

Πώς θα χορηγείται το μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους εξήγησε ο Μ. Βορίδης

18/05/2022 - 17:22 - Τα βήματα για την χορήγηση του μπόνους παραγωγικότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων...

Τέλος στις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Παραμένουν σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία

18/05/2022 - 17:15 - Λήγει από την 1 η Ιουνίου η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς αλλά και σε εσωτερικούς...

Η αντισυνδικαλιστική γραμμή της Apple διέρρευσε από υπόμνημα προς το προσωπικό της

18/05/2022 - 17:01:33 -

Οι Θεοί της Αρχαιότητας έρχονται στο Viber μέσα από ένα Φακό AR

18/05/2022 - 16:30:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δυτικές κυρώσεις, ισχυρό ρούβλι. Πώς γίνεται;

Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το ρούβλι υπέστη καθίζηση. Αλλά οι δυτικές κυρώσεις το έχουν ισχυροποιήσει όσο ήταν το 2017. Γι αυτό υπάρχουν...

Δείτε όλο το άρθρο
David Von Drehle: Η Γαλλία προσφέρει μια διέξοδο στον Πούτιν

του David Von Drehle* Ας ακούσουμε χωρίς μεγάλες επιφυλάξεις τους γαλλικούς ψιθύρους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερβολικά επιθετικές απέναντι...

Δείτε όλο το άρθρο
Τα πασόκια ξεφυτρώνουν από παντού!

Τα πασόκια ξεφυτρώνουν από παντού! Τζώρτζια Ρασβίτσου Κλείδωμα Άρθρου:  Free Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πέσει από το πασόκ. Από ποιο πασόκ όμως;...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια