Βιογραφικά Προηγούμενων Γενικών Γραμματέων

Βιογραφικά Γενικών Γραμματέων 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής :

Θεοχαράκης Νίκος - Βιογραφικό

Ο Νίκος Θεοχαράκης γεννήθηκε το 1956. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, με διδακτορική διατριβή στα οικονομικά (Churchill College & Faculty of Economics and Politics). Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο Πολιτική Οικονομία και Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης. Είναι διευθυντής του τομέα πολιτικής οικονομίας και του διδακτορικού προγράμματος σπουδών και μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Ε.Κ.Π.Α. Στα βιβλία του περιλαμβάνονται: Μικροοικονομικά υποδείγματα μερικής και γενικής ισορροπίας (με τον Γιάνη Βαρουφάκη) (Τυπωθήτω 2005), Η νεοκλασική θεωρία της εργασίας: Μια κριτική επισκόπηση υπό το πρίσμα της ιστορίας της οικονομικής σκέψης (Τυπωθήτω 2006) και Modern Political Economics: Making Sense of the Post-2008 World (με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Joseph Halevi) (Routledge 2011).

 ---------------

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής :

Νίκος Φράγκος - Βιογραφικό

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως λέκτορας στο Ohio State University Columbus. Διετέλεσε ακολούθως αναπληρωτής καθηγητήςστο HOFSTRA University της Νέας Υόρκης. Στην Νέα Υόρκη εργάστηκε και ως αναλογιστής (senior actuary). Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού διατμηματικού προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη.

 ---------------

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων :

Μιχάλης Χατζηθεοδώρου - Βιογραφικό

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, Ph.D., Computer Science. Εχει διδάξει πληροφορική σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, ενώ έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ για περισσότερα από 25 χρόνια.

 ---------------

 

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας :

Κλούρας Δημήτρης - Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρος Αθηνών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για το ποινικό δίκαιο, τη δικαιοσύνη και έχει ασχοληθεί συστηματικά με ζητήματα εθνικών κληροδοτημάτων.

---------------

 

Γιώργος Γιαννούσης - Βιογραφικό 

Ο κ. Γιώργος Γιαννούσης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Ι.Π.Α του Παντείου, Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Χωροταξίας του Πανεπιστήμιου Paul Valery του Montpellier.

Από το 1984 υπηρετεί ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, αρμόδιος επί σειρά ετών για τη διαχείριση των Κοινοτικών Προγραμμάτων στην Ελλάδα και στη συνέχεια ως προϊστάμενος υπεύθυνος διαδοχικά, για τα κοινοτικά προγράμματα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

---------------

 

Δημήτρης Γελαλής - Βιογραφικό 

Ο Δημήτρης Γελαλής, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Α.Β.Σ.Θ.) και μεταξύ άλλων έχει διατελέσει πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παράρτημα Θεσσαλίας, πρόεδρος και γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Λάρισας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λογιστών Ελλάδος και μέλος του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

---------------

 

Χαράλαμπος Κασίμης- Βιογραφικό

Ο Χαράλαμπος Κασίμης, αναπληρωτής πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bradford (Ηνωμένο Βασίλειο) με ειδίκευση στην Αγροτική Κοινωνιολογία (1983), μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ. Το 2003 εξελέγη καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον κοινωνικό μετασχηματισμό της υπαίθρου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και ειδικότερα στην οικογενειακή γεωργία, την απασχόληση και τη μετανάστευση.

---------------

 

Κωνσταντίνος Τριάντης - Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1976 και κατάγεται από την Άνω Σκαφιδωτή Πρεβέζης. Είναι διδάκτορας Βιολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου των Αζορών. Το 2010 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και έχει συμμετάσχει ενεργά σε διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει παραθέσει ομιλίες και παρουσιάσεις κατόπιν πρόσκλησης από τους αρμόδιους φορείς, σε Ευρωπαϊκές (Ην. Βασίλειο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ισπανία) και μη (Κίνα) χώρες. Τέλος, έχει διατελέσει εθνικός αντιπρόσωπος και εξωτερικός αξιολογητής προγραμμάτων της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον ευρύτερο τομέα της βιογεωγραφίας, της μακρο-οικολογίας, της λειτουργικής οικολογίας, της συστηματικής και της διαχείρισης και προστασίας ζωικών και φυτικών οργανισμών. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων

---------------

Κωνσταντίνος Γ. Κοσμάτος - Βιογραφικό

Ο κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996). Από το 1993 είναι Δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης («Παρ' Αρείω Πάγω» από το 2004), με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Το 2013 του απονεμήθηκε  το «Βραβείου Δημητρίου Μπαμπάκου» από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, ως διάκριση "για το ήθος και την ικανότητα  κατά την άσκηση του λειτουργήματος και για την συμβολή στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης". Από το 2002 διδάσκει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αρχικά ως Ειδικός Επιστήμονας και από το 2010 ως Λέκτορας του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, στο γνωστικό αντικείμενο της Εγκληματολογίας. Έχει έντονη συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα με βιβλία, μελέτες και συμβολές σε συλλογικούς τόμους στα γνωστικά πεδία της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών, των ναρκωτικών, του ποινικού δικαίου των ανηλίκων και της μεταχείρισης των κρατουμένων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων και είναι μέλος και συνεργάτης επιστημονικών ενώσεων, καθώς και επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, όπως της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση των διατάξεων του Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά.

---------------

Ευτύχης Φυτράκης - Βιογραφικό

Ο κ. Φυτράκης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών και διδακτορικό ποινικού δικαίου (1997). Έχει εργαστεί για 15 χρόνια ως Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα λειτουργίας των φυλακών και δικαιωμάτων των κρατουμένων. Έχει διενεργήσει αυτοψίες σε μεγάλο αριθμό φυλακών συντάσσοντας αντίστοιχες εκθέσεις.  Έχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές και σε προγράμματα επανένταξης αποφυλακισμένων. Το 2014 ορίστηκε συντονιστής της ομάδας του Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων (ΟΗΕ-OPCAT). Έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα καθώς και σε άλλες Νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες και πολλές μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

---------------

Κωστής Παπαϊωάννου - Βιογραφικό

Ο κ. Παπαϊωάννου διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2006-2015). Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής
Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Παλαιότερα διετέλεσε επί σειρά ετών
Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας (1997-2004) και
συμμετείχε στα διεθνή όργανα στρατηγικής της οργάνωσης (Standing Committee on Research and Action). Συμμετείχε στο Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας (2013).Έχει πραγματοποιήσει σπουδές Ιστορίας και μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικών Επιστημών. Εργάζεται ως φιλόλογος στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής. Έχει εργαστεί στα πεδία της κατάρτισης ενηλίκων, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης στα δικαιώματα του ανθρώπου. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια (ΟΕΔΒ) και εκδόσεις για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασιστικό φαινόμενο.

---------------

Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, είναι   δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, συγγραφέας, πρώην βουλευτής νομού Λέσβου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και έχει τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης - Νάσσαου.

---------------

Σπύρος Κοκκινάκης - Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 στον Πειραιά. Είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης.

 Είναι διδάκτορας δημόσιας διοίκησης, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, ΜΜΕ και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Διορίστηκε στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, ύστερα από διαγωνισμό (16-2-1982). Διετέλεσε προϊστάμενος Τμημάτων και Διευθύνσεων του Υπουργείου.

Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας.

Από τις 2-4-2012 διετέλεσε προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από 1-7-2012 του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας με προϋπηρεσία 3,5 ετών στη θέση προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης κατόπιν δικαστικής διεκδίκησης (ΣτΕ).

Έχει συγγράψει μελέτες, άρθρα, κ.α. σχετικά με θέματα: Διοίκησης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τρίτης Ηλικίας, Εθελοντικών Οργανώσεων, πολιτικών για κοινωνική ισοτιμία, κατάρριψης προκαταλήψεων για τα άτομα με αναπηρία, κ.α. Επίσης έχει συγγράψει μελέτες λογοτεχνικού περιεχομένου και ποιητικές συλλογές.

Ορίστηκε Γενικός Γραμματέας με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αλεξίου Τσίπρα και του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΦΕΚ 74/27-2-2015 τ. ΥΟΔΔ).

---------------

Δημήτριος Παρασκευόπουλος - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

1979: Ακόλουθος Πρεσβείας, Υπουργείο Εξωτερικών

1979-1981: Υπουργείο Εξωτερικών

1981: προαγωγή στο βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄

1982: Πρεσβεία της Ελλάδας, Όσλο

1984: προαγωγή στο βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Β΄ 

1986: προαγωγή στο βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Α΄

1987: Πρεσβεία της Ελλάδας, Άγκυρα

1991: προαγωγή στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄

1991: Υπουργείο Εξωτερικών, Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων, Καβάλα

1993: προαγωγή στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Α΄

1994: Υπουργείο Εξωτερικών, Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού Εξωτερικών

1995: Πρεσβεία της Ελλάδας, Χάγη 

1999: Υπουργείο Εξωτερικών, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών

2000: προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄ 

2002: Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα

2003: προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α΄

2005: Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι

2009: Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού 

2012: Υπουργείο Εξωτερικών, Επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

2013: Υπουργείο Εξωτερικών, Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων 

2013: προαγωγή στο βαθμό του Πρέσβεως

2015: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος (Ελλάδα)
Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής (Γαλλία)
Ανώτερος Ταξιάρχης του Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ
Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας (Ιταλία)

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Γαλλικά, Αγγλικά

---------------

Ιούλιος Συναδινός -Βιογραφικό

Ο Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης Α. Τσίπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, είναι εκπαιδευτικός, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου.

Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού "Λένιν" της Μόσχας και αποφοίτησε με master Παιδαγωγικής και ειδικότητα προπονητή κλασσικού αθλητισμού (1983-1988). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μόσχα και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Παιδαγωγικών Επιστημών Ph.D. με ειδικότητα «Αθλητική Κοινωνιολογία».

Εργάσθηκε για περισσότερα από δώδεκα χρόνια ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα, πολλά από αυτά στο Αθλητικό Γυμνάσιο Περιστερίου, με ειδικότητα προπονητή Στίβου (1992-2004). Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού και επί 14 χρόνια ενεργός προπονητής ομάδας στίβου στο Περιστέρι. Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς από το 1990, υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματός του και κατόπιν συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στην επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, στην ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου και στα κινήματα Αλληλεγγύης.

---------------

Γιώργος Ρωμανιάς - Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ρωμανιάς, με σπουδές στις οικονομικές και νομικές επιστήμες και με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ειδικεύεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 40 και πλέον χρόνια.

Έχει διατελέσει Διευθυντής ή Πρόεδρος Δ.Σ. σε μεγάλα ελληνικά ασφαλιστικά Ταμεία. Έχει συμμετάσχει, ενεργώς, σε 80 περίπου διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση που έχουν οργανώσει, κατά καιρούς, σε διάφορες χώρες, η Διεθνής Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλοι Διεθνείς Φορείς και Οργανισμοί.

Έχει συμμετάσχει, επίσης, με ομιλίες και παρεμβάσεις του, σε πολύ μεγάλο αριθμό συναφών ημερίδων και συνεδρίων, σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τις 150, ενώ οι μελέτες και οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των ζητημάτων της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ, παραλλήλως, πρόσφερε συναφείς υπηρεσίες του και στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

---------------

Γιάννης Θεοτοκάς - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Θεοτοκάς είναι Καθηγητής Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και έλαβε διδακτορικό τίτλο (PhD) στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, τη Στρατηγική των Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ναυτιλία. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων (πέντε από τα οποία σε συνεργασία) στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και 36 δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και επιστημονικούς τόμους, σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ναυτιλία, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Καινοτομία, την Ανταγωνιστικότητα στη ναυτιλία κ.α. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών τόμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σχετικών με την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική στη ναυτιλία, τη ναυτική εκπαίδευση και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ερευνητής, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και άλλους οργανισμούς. Συμμετέχει ενεργά στην International Association of Maritime Economists και στην Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

---------------

Πέρκα Πέτη (Θεοπίστη) - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961. Είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ με βασική κατεύθυνση σπουδών τα Συγκοινωνιακά έργα. Το 2006 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με αντικείμενο το Σχεδιασμό και Οργάνωση Συστημάτων Μεταφορών. 
 

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα. Αναφέρεται η διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, όπου ήταν υπεύθυνη προγραμμάτων και μελετών συγκοινωνιακού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή και η Διεύθυνση Εκτέλεσης και Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων ΔΕΚΕ ως επιβλέπουσα μηχανικός σε συγκοινωνιακά έργα και έργα υποδομής. 
 

Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα, ως μέλος της ΠΠΣΠ, ως ανένταχτη, ως μέλος του ΣΥΝ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Από το 1997 ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο χώρο των Μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ – ΚΜ). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας των Μηχανικών του Δημοσίου.
 

Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ) και υπεύθυνη για το πόρισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. 
 

Μέλος της πανελλαδικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί σειρά ετών και μέχρι πρότινος  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. 
 

Ιδρυτικό μέλος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» ( 2002 , 2006) και «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (2010). 
 

Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι πρότινος συντονίστρια του τμήματος υποδομών). 
 

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας (2015). Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014  και Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλoνίκης (2009, 2012).

---------------

Τζώρτζης Δημήτρης - Βιογραφικό

Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. Οι κύριοι τομείς εξειδίκευσής του είναι οι Τηλεπικοινωνίες, η Τηλεόραση, οι υπηρεσίες “3-play” και “4-play” και η ευρεία γνώση του σύγχρονου κόσμου των τεχνολογιών Πληροφορικής. Έχει εργαστεί σε τεχνικές και διοικητικές θέσεις εταιριών, σε τομείς όπως Digital TV & Interactive Apps, wholesale Network & 3-ple play Services development, ISP Corporate Product development, Statistics DB & TV Technology – CDN, όπως και ως ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος σε θέματα τηλεπικοινωνιών & μετάδοσης, ασφάλειας, τηλεόρασης και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

---------------

Γιώργος Τσίπρας – Βιογραφικό

O Γιώργος Τσίπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι 48 χρονών. Τελείωσε το Λύκειο στο Βαρβάκειο και είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολόγος Μηχανικός). Μέχρι πρόσφατα ασκούσε το επάγγελμα του μηχανικού, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τις γραμμές της Αριστεράς. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για θέματα διεθνών εξελίξεων και εξωτερικής πολιτικής.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκρότησή της το 2012, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές ήταν Συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από τον Απρίλιο του 2015.

---------------

Πέτρος Τριάρχης - Βιογραφικό

Ο Πέτρος  Ι. Τριάρχης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ως στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων και οικονομικής διεύθυνσης. 

Διετέλεσε Οικονομικός Διαχειριστής σε σημαντικά τεχνικά έργα στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρόνια συμμετείχε σε μεγάλα αντίστοιχα κοινοπρακτικά σχήματα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπου απέκτησε ευρεία γνώση του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Από τον Απρίλιο του 2015 έχει αναλάβει καθήκοντα  Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

---------------

Αλέξης Χαρίτσης – Βιογραφικό

Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

---------------

Γιάννης Γ. Μπασκόζος - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Γιατρός ενδοκρινολόγος.

Γυμνάσιο και λύκειο στη δημόσια ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ πρότυπο σχολή.  Απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στην Κλινική Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γ Γενηματάς.

Εχει συμμετοχή σε συνέδρια του εξωτερικού σαν ομιλητής με δημοσιευμένες εργασίες και έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και σε συνέδρια με περιεχόμενο την ενδοκρινολογία, τον σακχαρώδη διαβήτη και τον μεταβολισμό.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και προεδρεύων στην   Ελληνικη Ενδοκρινολογικη Εταιρεία.  Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

---------------

Αναγνωστάκης Δημήτρης – Βιογραφικό

Γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1961 στη Χαλκίδα. Είναι εκπαιδευτικός. Απόφοιτος Π.Α. και του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας και χρημάτισε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

Υπήρξε Μέλος στις Διαρκείς Μόνιμες Επιτροπές της Βουλής:

 • Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης.
 • Οικονομικών Υποθέσεων.
 • Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Έχει διατελέσει:

 • Δήμαρχος Χαλκιδέων, (υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ).
 • Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας.
 • Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
 • Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
 • Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ Στερεάς Ελλάδας.
 • Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών & Μελετών της Δ.Ο.Ε.
 • Γραμματέας Ν.Ε.Λ.Ε. Ν. Εύβοιας. 

---------------

Μαυρόπουλος Τάσος – Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βύρωνα την 30-12-1961. Απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο οποίο υπηρέτησε από το 1982 μέχρι και το τέλος του 2010.

Ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού φορέα των Λιμενικών, Γενικός Γραμματέας του Πανελλαδικού τους Σωματείου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βύρωνα, διετέλεσε Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας, ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας.

---------------

Φιλιππάκος Τζαννέτος – Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1952. Είναι ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Αποστρατεύτηκε το έτος 2009 από την Ελληνική Αστυνομία και από το 2012 συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο και κατείχε θέση Γραμματέα σε θέματα Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη. Οι κύριες αρμοδιότητές του αφορούν το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/ Α.Ε.Α.

Έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες και έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές (ΠΑΝΤΕΙΟ). Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα και πλήθος σεμιναρίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, στα αντικείμενα της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, Management και Εγκληματολογίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του σταδιοδρομίας, πέραν των συστηματικών θεσμοθετημέων εκπαιδεύσεων, εκπαιδεύτηκε σε θέματα Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ολυμπιακή Ασφάλεια, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διοίκησης – Ηγεσίας κ.α.

Διδάσκει, ως Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία επί 18 έτη, έως και σήμερα, θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης (Λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών – Πεζές και Εποχούμενες Περιπολίες).

Για την προσφορά του στην κοινωνία και την Αστυνομία τιμήθηκε πολλάκις από την Πολιτεία.

---------------

Χασάπης Δημήτρης - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1949. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων και αποφοίτησε από το 18ο Γυμνάσιο Αθηνών το 1967. Την ίδια χρονιά εισήχθη μετά από εισαγωγικές εξετάσεις στο Μαθηματικό Τμήμα του Α.Π.Θ. από το οποίο αποφοίτησε το 1972. Από το 1973 έως και το 1975 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά στο City University του Λονδίνου από το 1977 έως και το 1978 και παρακολούθησε το εξάμηνο πρόγραμμα Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης της Παιδαγωγικής Σχολή της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε το 1980. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αναγορεύτηκε διδάκτορας στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη διδακτική των μαθηματικών το 1992. Για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής έλαβε μετά από εξετάσεις υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.

Από το 1976 έως και το 1994 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και διετέλεσε Διευθυντής σχολών επαγγελματικής κατάρτισης νέων και ενηλίκων (Ελευσίνα, Πειραιάς, Γαλάτσι) και υπεύθυνος ανάπτυξης προγραμμάτων αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής στη Διεύθυνση Προγραμμάτων & Μέσων Διδασκαλίας της Διοίκησης του ΟΑΕΔ.

Την ίδια περίοδο συμμετείχε σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης καθώς και σε ομάδες εργασίας πολλών Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Eurotecnet, Force, Adapt, Leonardo da Vinci) και Οργανισμών (Υπ. Εργασίας, ΟΑΕΔ, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΕΕΤΑ, Task Force HRETY, CEDEFOP), ως εμπειρογνώμονας σε ζητήματα αξιολόγησης και διασφάλισης της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης.

Παράλληλα, από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ως Έκτακτος Καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή και στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτήκαν Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Το 1994 εκλέχτηκε λέκτορας και το 1998 επίκουρος καθηγητής διδακτικής μαθηματικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2008 μετακινήθηκε στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο εκλέχτηκε το 2009 αναπληρωτής και στη συνέχεια καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα από το 2005 μέχρι το 2015 διετέλεσε Καθηγητής-Σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας ερεύνησε ιδιαίτερα όψεις της διαμεσολάβησης των ιστορικά αναπτυγμένων συμβολικών και τεχνικών εργαλείων στη συγκρότηση και ανάπτυξη των μαθηματικών εννοιών καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια κατανόηση των μαθηματικών και τις ιδεολογικές και πολιτικές διαστάσεις της μάθησης και της διδασκαλίας τους.

Στο επίπεδο των εφαρμογών, ανέπτυξε προγράμματα εννοιολογικής (αναδι-) οργάνωσης της διδασκαλίας των μαθηματικών στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολειό και στο πλαίσιο τους διαμόρφωσε και εφάρμοσε αντίστοιχες διδακτικές πρακτικές και εκπαιδευτικά υλικά.

Έχει συγγράψει βιβλία, επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά καθώς και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους για ζητήματα μάθησης και διδασκαλίας των μαθηματικών, οργάνωσης της μαθηματικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης εκπαιδευτικών-μαθηματικών καθώς και για προβλήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων. Έχει, επίσης, συγγράψει βιβλία για παιδιά με στόχο την εξοικείωση τους με τα μαθηματικά.

Εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (1979-1980) και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου μέχρι το 1982. Διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας (2003-2006) του Ενιαίου Συλλόγου Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Δ.Ε.Π. του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Ε.Κ.Π.Α. (2010-2014).

---------------

 

Χριστόφορος Βερναδάκης - Βιογραφικό

 

O Χρ. Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά».

 

Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2009 υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γνωστικό αντικείμενο «Ποσοτική Ανάλυση Πολιτικής».

 

Απόφοιτος το 1985 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος (D.E.A.) Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris II) το 1987. 

Κατά την περίοδο 1987-1988 πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Φιλοσοφία (Σορβόννη - Πανεπιστήμιο Paris I). Η διδακτορική του διατριβή (1995) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε ως αντικείμενο τα πολιτικά κόμματα της περιόδου 1974-1985 και την ενσωμάτωσή τους στο νομικο – πολιτικό θεσμικό σύστημα της περιόδου.

 

Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών VPRC, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. έως τον Νοέμβριο του 2004, αναλαμβάνοντας κατόπιν τη θέση του Επιστημονικού Συμβούλου. Μέσω της εμπλοκής του στην VPRC επέβλεψε πάνω από 800 μικρά και μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, στους τομείς της πολιτικής και εκλογικής έρευνας, της κοινωνικής έρευνας, της έρευνας Μέσων Ενημέρωσης και της έρευνας αγοράς και καταναλωτικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, επέβλεψε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα επιστημονικών ινστιτούτων ή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των ερευνών συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2011 στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), έχοντας υπό την επίβλεψή του τις σταθερές έρευνες παρακολούθησης των δεικτών του κλάδου.  

 

Ασχολείται ιδιαίτερα με τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την πολιτική συμπεριφορά, την εκλογική-κοινωνική έρευνα και ευρύτερα το χώρο της πολιτικής κοινωνιολογίας. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 από τις εκδόσεις Σάκκουλα με τίτλο: Πολιτικά Κόμματα, Εκλογές και Κομματικό Σύστημα - Οι μετασχηματισμοί της πολιτικής αντιπροσώπευσης 1990-2010. Από το 2000 έως το 2011 επιμελήθηκε την έκδοση Η Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε αναλύσεις από το χώρο της πολιτικής επιστήμης και της κοινωνιολογίας βασισμένες στα δεδομένα των ερευνών της VRRC, αλλά και άλλων ερευνητικών φορέων. Εχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, καθώς και συστηματική παρουσία σε διεθνή συνέδρια.

 

Από το 1984-1988 υπήρξε μέλος της Συντακτικής Ομάδας του μηνιαίου περιοδικού ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ενώ κατά την περίοδο 1986-1990 μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ.

 

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς", καθώς και του Ιδρύματος Γληνού. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). 

Στο διάστημα 2010-2014 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επικοινωνιακής Πολιτικής του ΑΠΘ. Από τον Δεκέμβριο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπο-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα. 

---------------

 

Τρύφων Αλεξιάδης – Βιογραφικό

 

Οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων).
• Εργάστηκε από το τρίτο έτος των σπουδών του σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.
• Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος (για 10 χρόνια) στο  Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.
• Συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φορολογικής πολιτικής. Εκπρόσωπος (για πολλά χρόνια) του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις επιτροπές διαλόγου του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα φορολογίας. Επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  για 3 έτη στο γραφείο του Γ. Δραγασάκη. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης, μέχρι και την διάλυσή του.
• Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών.
• Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από δασκάλους γονείς. Κατοικεί στη Νίκαια.

---------------

 

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – Βιογραφικό

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953.  Πρώην αρχηγός της ΕΥΠ της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Είναι πτυχιούχος της Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1983. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της παραπάνω Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος. Σχεδίασε και εγκατέστησε πλήρες μηχανογραφικό σύστημα όλης της ποινικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, το 2006, ορίστηκε με αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας - ΔΑΕΕΒ - Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

---------------

 

Ηλίας Ξανθάκος – Βιογραφικό

 

Ο Ηλίας Ξανθάκος είναι διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε ως αυτοαπασχολούμενος κατά το διάστημα 1987-1989 και στη συνέχεια ως συμβασιούχος υπάλληλος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) έως το 1991.Από το 1991 έως το 2000 ασχολήθηκε με ποικίλες μελέτες συγκοινωνιακών έργων, ενώ από το 2000 έως το τέλος του 2014 εργάστηκε σε γραφείο μελετών με διεθνή δραστηριότητα, του οποίου διετέλεσε Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων (2002-2014) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (2008-2010).

---------------

 

Λόης Λαμπριανίδης - Βιογραφικό

Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Είναι οικονομικός γεωγράφος (ΑΠΘ 1977, Sussex 1978, LSE 1983). Είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συντονίζει την Ερευνητική Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής   

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και 11 βιβλία μεταξύ των οποίων:
Περιφερειακά πανεπιστήμια στην Ελλάδα (1993), Οικονομική Γεωγραφία (2001), Αλβανοί μετανάστες στη Θεσσαλονίκη (2001), The future of Europe's rural peripheries (επιμέλεια, 2004), The Moving Frontier: The Changing Geography of Production (επιμέλεια, 2008). Η Θεσσαλονίκη στο μεταίχμιο (συνεπιμέλεια, 2008). Επενδύοντας στη φυγή: Η διαρροή επιστημόνων από την Ελλάδα (2011).

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ελλάδα.

---------------

 

Ειρήνη Κλαμπατσέα - Βιογραφικό

Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο γνωστικό αντικείμενο χωροταξίας και τοπικής ανάπτυξης. 
Σπουδές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ (1989), M.Sc. στην Περιφερειακή Ανάπτυξη ΙΠΑ Παντείου Πανεπιστημίου (1993), Διδακτορική Διατριβή ΕΜΠ (2003). 
Διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων πολεοδομίας, χωροταξίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού στο ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αιγαίου και ΕΑΠ (2004-2015). Συμμετοχή σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας ΕΜΠ. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα χωρικής ανάπτυξης και σχεδιασμού, τοπικής ανάπτυξης και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε μειονεκτικές και εύθραυστες περιοχές. Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.
Εκλεγμένο μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Αρχιτεκτόνων ΤΕΕ (2013-2015). 

---------------

 

Ιάκωβος Γκανούλης - Βιογραφικό

Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier της Τουλούζης (Γαλλία) και Επισκέπτης Καθηγητής των Πανεπιστημίων Erlangen (Γερμανία), McGill (Καναδά), Melbourne (Αυστραλία) και Paris VI (Γαλλία). Έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατικών πόρων, ανάλυσης επικινδυνότητας και κλιματικής αλλαγής καθώς και της διαχείρισης διασυνοριακών νερών, υπόγειων υδροφορέων και της επίλυσης διαφορών και διενέξεων.

Γεννήθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης. Eχει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα στην Ελλάδα, την UNESCO και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει ιδρύσει το 1999 και διευθύνει από τότε την αναγνωρισμένη από την UNESCO Μή Κυβερνητική Οργάνωση "Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Υδάτων/Περιβάλλοντος για τα Βαλκάνια"  

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έχει συγγράψει/εκδόσει 12 βιβλία, μεταξύ των οποίων δύο στα Αγγλικά με τίτλους "Πολυ-Eπιστημονική Προσέγγιση της Διαχείρισης Διακρατικών Υδατικών Πόρων" (WILEY, 2011) και "Ανάλυση Επικινδυνότητας της Ρύπανσης των Υδάτων" (WILEY, 2009; 2η έκδοση, με μετάφραση στην Κινεζική Γλώσσα). Tον Ιούλιο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.

---------------

 

Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου - Βιογραφικό

Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών .

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ), ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Διετέλεσε διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στον ΟΑΕΔ, όπου υπηρετούσε από το 1984.

Υπήρξε δημοτική Σύμβουλος Αμπελοκήπων από το 2003, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Αμπελοκήπων.

Υπήρξε Αξιολογήτρια Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης, Εκπαιδεύτρια Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), Ευρωσύμβουλος – Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EURES από το 1994, Πρόεδρος στο Σύλλογο Πτυχιούχων Παντείου Β. Ελλάδας, Γενική Γραμματέας στην Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Μακεδονίας.

---------------

 

Νίκος Φράγκος - Βιογραφικό

 

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως λέκτορας στο Ohio State University Columbus.  Διετέλεσε ακολούθως αναπληρωτής καθηγητής στο HOFSTRA University της Νέας Υόρκης.  Στην Νέα Υόρκη εργάστηκε και ως αναλογιστής (senior actuary).

 

Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού διατμηματικού προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη. 

---------------

 

Γιάννης Σούκος - Βιογραφικό

Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος - δημοσιογράφος. Είναι πτυχιούχος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απόφοιτος των Ετήσιων Σεμιναρίων Δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ (1994). Χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Έρευνας

Ειδικός Γραμματέας στο ΣΕΠΕ από τις 11/082012 έως τις 10/10/12(δίχως δημοσίευση στο ΦΕΚ), απ’ όπου αποχώρησε διαφωνών με την τότε διοίκηση.

Υποψήφιος  Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας με τον ανεξάρτητο στηριζόμενο από τον Συνασπισμό Συνδυασμό με επικεφαλής των Αποστόλη Καραχάλιο.

Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθήνας στις εκλογές του 2012 με τη ΔΗΜΑΡ, από την οποία αποχώρησε την άνοιξη του 2014.

Γνωρίζει Ιταλικά και Αγγλικά.

---------------

 

Γιάννης Καπάκης – Βιογραφικό


Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958.

Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013 με το βαθμό του Αρχιπυράρχου ε.α. Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας Σχολής.

Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο Π.Σ. υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε διάφορες θέσεις μεταξύ αυτών, Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.

Έχει υπηρετήσει επίσης, στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Π.Υ Ερμούπολης έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων.

Πριν συνταξιοδοτηθεί φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.).

Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.

Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Από το 2002 είναι Εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2013 είναι μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά.

Το Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου. 

---------------

 

Θωμάς Μαλούτας - Βιογραφικό

Γενικός Γραμματέας  Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Καθηγητής Ανθρώπινης Γεωγραφίας και Θεματικής Χαρτογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην École Spéciale d’Architecture (Παρίσι) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Paris-X Nanterre, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της Κοινωνικής Γεωγραφίας των Πόλεων.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) το 1983. Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1995 και Καθηγητής το 2000. Το 2009 εξελέγη Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το 2001 εξελέγη Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ και επανεξελέγη το 2007. Την περίοδο 2010-13 άσκησε χρέη Διευθυντή και Προέδρου του ΕΚΚΕ και μεταξύ 2011 και 2012 ήταν συντονιστής της Συνόδου των Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων.

Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Institut d’Études Politiques (FNSP) στο Παρίσι (2006 & 2014) και έχει προσκληθεί για διαλέξεις και σεμινάρια στα περισσότερα ελληνικά και σε πολλά ξένα πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων τα UCL-Bartlett, Berkeley, University of Michigan, De Paul University, State University of New York at Buffalo, Brown, City University of New York – Graduate Center, University of Dortmund, University of Lisbon, University of Utrecht, INALCO/Paris, Hochschule Zittau/Gorlitz, Université de Liège, University of Seoul, University Autonoma of Barcelona, Center for European Studies – Harvard University, Friedrich-Ebert-Stiftung (Berlin), Universitad Nacional Autonoma de Mexico κλπ. Διετέλεσε, επίσης, επισκέπτης ερευνητής (chercheur étranger de haut niveau) στο εργαστήριο ESPACE [UMR 5651] του Πανεπιστημίου Avignon et des Pays de Vaucluse (1998) και του IRESCO (Institut des Recherches sur les Sociétés Contemporaines) / CNRS (Παρίσι 2001). Υπήρξε Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή Social Sciences and Humanities της ΓΔ Έρευνας & Καινοτομίας (2010-2011) και στην επιτροπή Governance and Citizenship του 6ουΠρογράμματος Πλαίσιο (2003-2004), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Research Committee 21 (Urban and Regional Development) της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Εταιρείας (2006-2013) και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας (European Social Survey). Επίσης, λειτούργησε ως εμπειρογνώμων για πρότυπα κοινωνικοοικονομικής κατηγοριοποίησης (European Socioeconomic Groups (EseG) της EUROSTAT και European Socioeconomic Classes (ESeC) για τη γαλλική INSEE (2012), το Πανεπιστήμιο του Essex (2005-2006) και το Conseil National d’Information Statistique (2009).

 

Πολιτικά άρθρα Κρατικός προϋπολογισμός 2020: Το οικονομικό κλίμα, οι προσδοκίες και τα εμπόδια

Δημήτρης Μάρδας

Στις πρώτες σελίδες της εισηγητικής έκθεσης του Υπουργού Οικονομικών για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, παρουσιάζεται ο δείκτης του οικονομικού...

Δείτε όλο το άρθρο
Πίσω από τη βιτρίνα

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε κάθε πόλη βιώνουν την πικρή εμπειρία να περιμένουν τα Χριστούγεννα με τρόμο. Κάθε κορίτσι στις πωλήσεις...

Δείτε όλο το άρθρο
Αληθινή βία

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Στην τηλεόραση, ένα τρέιλερ ταινίας. Γρήγορο μοντάζ, έντονη μουσική, σκηνές βίας. Που μοιάζουν, όμως, με καρικατούρα βίας. Επειδή...

Δείτε όλο το άρθρο
H αλλαγή Κλίματος δεν θα πέσει από τον ουρανό…

Polydefkis Papadopoulos

Η απόφαση Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων σε πολλές από τις 197...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανταγωνισμός: Ραγίζοντας καρδιές

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Άλλη μία εθνική επέτειος πέρασε. Άλλη μία μαθητική παρέλαση έγινε. Μπροστά, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες. Οι άριστοι. Πίσω,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll (29-11-2019) Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που διενεργήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου.... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (24-11-2019) Προβάδισμα 16,3 μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του  ΣΥΡΙΖΑ   δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για το «Βήμα της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η Γερμανία στο σημείο εκκίνησης ως Τιμώμενη Χώρα στην 85η ΔΕΘ

Η Γερμανία στο σημείο εκκίνησης ως Τιμώμενη Χώρα στην 85η ΔΕΘ


Το λογότυπο για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 85η ΔΕΘ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως από τον γερμανό Πρέσβη Δρ Έρνστ...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!