Η Υπηρεσιακή κυβέρνηση Βασ. Θάνου – Σύνθεση - Βιογραφικά

Υπηρεσιακή κυβέρνηση Βασ. Θάνου - Βιογραφικά

Αντώνης Μανιτάκης

Υπουργός Εσωτερικών

Συνταγματολόγος, διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών,  καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισίου VIII, της Ρώμης και ως επισκέπτης στο Πρίνστον των ΗΠΑ. Αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Σύμβουλίου (1997-99).

Το 2012 διορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παναγ. Πικραμένου.

Το 2012, μετά τις εκλογές, ανέλαβε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της τρικομματικής κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά. Θέση από την οποία υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς  (η οποία τον είχε προτείνει) από την κυβέρνηση.

 

Αντώνης Μακρυδημήτρης

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  

Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM και Phd) με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Υπότροφος του ιδρύματος Fulbright . Από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης. Υπήρξε διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης. Έχει αποτελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει γράψει μελέτες και άρθρα για ζητήματα διοίκησης και διακυβέρνησης, δημόσιας πολιτικής, πολιτικής και διοικητικής ιστορίας, πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας. 

 

Ιωάννης Μουζάλας

Αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, έλαβε την ειδικότητα του μαιευτήρα - γυναικολόγους και μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο και στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Άγιος Σάββας» και «Έλενα». Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών του Κόσμου», με τους οποίους έχει συμμετάσχει σε 32 ανθρωπιστικές αποστολές, με πιο πρόσφατες αυτές σε Αφγανιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

 

Φίλιππος Τσαλίδης

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Γεννήθηκε το 1953 στη Μύρινα Λήμνου. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός στην Πάδοβα της Ιταλίας. Είναι Αντιπρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο UMIST Manchester Unisted Kingtom και εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόγραμμα IMPACT 2 (1991-1995).

Στις ευρωεκλογές 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Αποχώρησε από τη ΝΔ και εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

Νίκος Χριστοδουλάκης

Υπουργός Οικονομίας

Πολιτικός και Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) και Research Associate στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1952. Διετέλεσε γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996) και ακολούθως υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στο διάστημα 2000-2001 και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004.

Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες και άρθρα για θέματα οικονομικής πολιτικής, διακυμάνσεων και ανάπτυξης σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά. Έχει γράψει αρκετά βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

                                                                                               

Χρήστος Ζώης

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Πολιτικός. Γεννήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας . Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές  στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το 1992.

Εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας με την Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004 του 2007 και του 2009.  Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη 2η θητεία της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Μετά την άρνηση του να ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο (2012) διαγράφτηκε από την ΝΔ. Προσχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στις εκλογές του Μαΐου 2012,  βουλευτής τον Μάιο του 2012.  Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, δεν επανεκλέχτηκε αλλά ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα και ίδρυσε νέο κόμμα, τη Νέα Με.ΡΑ. του οποίου είναι πρόεδρος.  

 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού


Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς, και ήρθε στην Αθήνα 7 χρονών.

Από την πρώτη της συναυλία το 1975 μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εγχώριους μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιούς, όπως ο Νίκος Ξυλούρης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Σπανός, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταμάτης Κραουνάκης, αλλά και με τις συμφωνικές ορχήστρες της Πράγας και της Οξφόρδης, έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από 35 δίσκους, έχει γυρίσει τον κόσμο μέσα από χιλιάδες συναυλίες και έχει εμφανιστεί στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. 

 

Ιωάννης Γιάγκος

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Πτέραρχος εν αποστρατεία. Διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Eπιτελείου Αεροπορίας (2007 – 2009). Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το 1951.  Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 1974.

Είναι απόφοιτος : του Σχολείου Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων, του Σχολείου Οπλικών Συστημάτων και Μέσων Επιφανείας (Ι) F-16 C/D, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων, του Σχολείου F-16 (PILOT), του Σχολείου Survival to Operate, του Σχολείου Flight Safety Off/Jet Eng. Accident – Imet, του Tactical Fighter Squadron Ops.  

Του απονεμήθηκαν το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας A΄ Τάξης και πλήθος άλλων μεταλλίων και παρασήμων για την προσφορά του.

 

Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου

Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διετέλεσε υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στην κυβέρνηση Π. Πικραμένου. Είναι Νομικός, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

 

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού

Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου. Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία και μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Τέχνης στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). Το 1973 έλαβε «Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα»  με άριστα. Το 1975 εξελέγη παμψηφεί Τακτική Καθηγήτρια στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στην ιστορία της ΑΣΚΤ. Δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε ξένα πανεπιστήμια της Γαλλίας, των ΗΠΑ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Στη διάρκεια της θητείας της η Εθνική Πινακοθήκη εκσυγχρονίστηκε, απέκτησε νέα παραρτήματα και 3.000 νέα έργα.

Έχει τιμηθεί με πλήθος μεταλλίων και βραβείων.

 

Ιωάννης Γκόλιας

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ, με Master of Science (M. Sc.) και Diploma of Imperial College στα Συγκοινωνιακά, Imperial College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Διδακτορικό στα Συγκοινωνιακά, University College London.  Συμμετείχε σε περισσότερες από 50 μελέτες συγκοινωνιακών έργων, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.   

 

Κώστας Μουσουρούλης

Αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ

Πολιτικός. Σπούδασε οικονομολόγος (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τις διεθνείς σχέσεις (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών-ULB), συγγραφέας δύο βιβλίων και ομιλεί γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 17 χρόνια. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Το 2009 εκλέγεται Βουλευτής Χίου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και επανεκλέγεται το 2012 και αναλαμβάνει υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου της κυβέρνησης Α. Σαμαρά. Το 2014 παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα προκειμένου να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές. Εκπρόσωπος της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σήμερα εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2014 τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Αριστείας για τη Ναυτιλία, από τη Γαλλική Δημοκρατία.  

              

Δημήτρης Μελάς

Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group. Κκαθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργός Δικαιοσύνης

Υφυπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα, και προηγουμένως, Γενικός Γραμματέας του ίδιου υπουργείου.

Προέρχεται από το εισαγγελικό σώμα στο οποίο εισήλθε τον Σεπτέμβριο του 1983. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα. Διετέλεσε επίσης προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής  Υπηρεσίας και διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) το 2009.

 

Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργός Εξωτερικών

Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Το 2012, ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Π. Πικραμένου. Υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνστ. Καραμανλή ενώ έχει διατελέσει δύο φορές υπουργός Εξωτερικών (2004 - 2006 και 2012), διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού (1974 - 1980), γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1980 - 1985 και 1990 - 1995) και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ (1996 - 2004).  Διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθησε καριέρα στο διπλωματικό σώμα, με θητεία σε καίριες θέσεις: στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πρετόριας.

 

Σπυρίδων Φλογαΐτης

Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου. Καθηγητής δημοσίου δικαίου στην Νομική σχολή Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση στη Γαλλία, ενώ απόκτησε και διδακτορικά διπλώματα στην Ιστορία και το Δίκαιο από τα πανεπιστήμια Paris I & II καθώς και το Diplôme de l'Ecole Pratique des Hautes Etudes-IVème Section το 1979.

Διετέλεσε Πρόεδρου του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ο.Η.Ε., Διευθυντής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάρτιση του Σχεδίου Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΣΡ, Μέλος στην Επιτροπή για την Κωδικοποίηση του Ελληνικού Δικαίου Δημοσίων Έργων, Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.  Έχει συγγράψει πολλά βιβλία νομικού περιεχομένου. Έχεο τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας και το παράσημο του Ιππότη της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.

 

Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργός Οικονομικών

Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα που διαπραγματεύθηκε με την τρόικα.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ. Πριν από τον διορισμό του στο Μάντσεστερ ως Jean Monnet Λέκτορας Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Γουόρικ. Είναι επισκέπτης καθηγητής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μακροοικονομία, οικονομική ιστορία, οικονομικά της απασχόλησης και οικονομικά των νομισματικών ενώσεων.

 

Τρύφων Αλεξιάδης

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων, της κυβέρνησης Α. Τσίπρα.

Οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ, εργάστηκε από το τρίτο έτος των σπουδών του σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος (για 10 χρόνια) στο  Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών.
Συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φορολογικής πολιτικής. Εκπρόσωπος του ΣΥΝ στις επιτροπές διαλόγου του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα φορολογίας και επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης, μέχρι και την διάλυσή του.

 

Δημήτρης Μουστάκας

Υπουργός Εργασίας

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1975 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα και σήμερα είναι ανώτατος δικαστής (Αρεοπαγίτης).

Ασχολείται επί πολλά χρόνια με τη λογοτεχνία (ποίηση-πεζό λόγο), έχοντας εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές. Το 2001 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο διηγήματος σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Τμήματος του Πειραϊκού Συνδέσμου και το 2008 έλαβε το δεύτερο βραβείο ποίησης σε πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας.

 

Αθανάσιος Δημόπουλος

Υπουργός Υγείας

Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόεδρος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα» που ανήκει στην Ιατρική Σχολή.

 

Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος

Υπουργός Επικρατείας

Πολιτικός και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με ειδίκευση στο εργατικό και ασφαλιστικό δίκαιο. Διετέλεσε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Διοικητής του  Ο.Γ.Α, Νομικός Σύμβουλος στο  Ι.Κ.Α,  Νομικός Σύμβουλος σε εργατικά κέντρα και μεγάλες επιχειρήσεις.
Πολιτικά ξεκίνησε από την  Ένωση Κέντρου (1973). Συνέχισε στη ΝΔ, όπου εκλέχθηκε βουλευτής σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Μέλος της  Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, αναπλ. Γενικός  Γραμματέας της  Κ.Ο. της ΝΔ, αναπλ. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Γραμματέας Συνδικαλιστικού και Πρόεδρος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ίδιου κόμματος.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος Χαλκιδέων. 
 

Παναγιώτης Νικολούδης

Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά

Παραμένει στη θέση του υπουργού που τον όρισε η κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα.

Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου. Πρόεδρος της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» από το Μάρτιο του 2011. Έκανε ειδικές σπουδές στις ΗΠΑ σχετικά με το Διεθνές Οργανωμένο έγκλημα, το “Ξέπλυμα μαύρου χρήματος” και τη Διαφθορά.

Γεννήθηκε στη Μάνη το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ροδόλφος Μορώνης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  

Σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική “Μεσημβρινή” και συνέχισε στα “Σημερινά”, “Τα Νέα” , τη “Βραδυνή”. Με την τηλεόραση ασχολείται από 1975. Διετέλεσε Συντονιστής Ειδήσεων της Eurovision και  παραγωγός - παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Διετέλεσε μέλος επιτροπής της EBU, Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1, Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1991-1993). Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,  δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μετέφρασε θεατρικά έργα και έγγραψε δοκίμια για τον κινηματογράφο και την ποίηση.

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitica (19-9-2021) Δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitica. Προβάδισμα ΝΔ με 10.5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN (17-9-2021) Δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN. Προβάδισμα ΝΔ με 10.2%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ

87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ


Επιτυχημένη η επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας στο νέο υγειονομικό πλαίσιο Ένα ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης της εκθεσιακής δραστηριότητας...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια