Oι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση

Αυτές είναι οι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση. Προτάσεις απλές, εφικτές και ικανές να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην Ελλάδα, όχι μόνο για να σταθεί στα πόδια της, αλλά για να μπορέσει και πάλι να γίνει πρωταγωνιστής. Προτάσεις που δείχνουν ότι το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης:

-Πάγωμα τιμών. (Για να μην πλήττεται άλλο η ελληνική οικογένεια από την ακρίβεια σε μία περίοδο περικοπών)

-Ενιαίο μισθολόγιο με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. (Διότι δεν μπορεί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν παραπάνω έσοδα από ισόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών)

-Επιβολή δασμού 15% στα εισαγόμενα προϊόντα. (Πράγμα που σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μάαστριχτ, για την παρουσία της Ελλάδος στην ΟΝΕ)

-Διαχείριση των κληροδοτημάτων από το κράτος. (Τουλάχιστον 300 δίς περιουσίας του Ελληνικού Κράτους σε ακίνητα μένει αναξιοποίητη και μεγάλο μέρος το νέμονται τρωκτικά των «ημετέρων»)

-Διάθεση δημοσίων υπαλλήλων σε εξαγωγικές μονάδες, με την υποχρέωση να πληρώνουν οι επιχειρήσεις αυτές τα ένσημά τους. (Να εργαστούν κάποτε εκείνοι από τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν αντικείμενο και είναι αργόμισθοι, βοηθώντας παράλληλα την προσέλκυση επενδύσεων.)

-100 % αφορολόγητο για τα επαναεπενδυόμενα κέρδη. ( Για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας)

-Ανάθεση όλων των δημοσίων έργων σε επίπεδο Περιφέρειας και εποπτεία των εθνικών διαστάσεων έργων. ( Για να ανοίξουν θέσεις εργασίας στην περιφέρεια και να σταματήσουν τα πάρτυ με τις μίζες)

-Επιμήκυνση διάρκειας των διοδίων κατά 10 χρόνια, με εξασφάλιση δημόσιων έργων. (Να κινηθεί η ανάπτυξη χωρίς να χρεωθεί το Κράτος)

-Αφορολόγητος ο κύκλος εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ, αρκεί να έχει πάνω από 4 εργαζόμενους. (Για να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων)

-Αρχή του επταπλασίου. Κανένας μισθός δε μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατά 7 φορές από τον κατώτερο. (Αν ο κατώτατος μισθός είναι 700 ο ανώτερος δεν πρέπει να είναι πάνω από 4900. Είτε αυτός είναι μισθός βουλευτού, είτε διοικητού, είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας)

-Ένας ενιαίος φορέας υγείας. (Να σταματήσει το μπάχαλο των διαφορετικών ταμείων)

-Κατάργηση των ενσήμων και αντικατάσταση όλων των εξόδων από έναν ειδικό λογαριασμό κατανάλωσης και ποσοστό επί του ΦΠΑ που θα καταλήγει στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών ως αύξηση του μισθού στους εργαζόμενους. (Έτσι μέσο τις κατανάλωσης θα συνεισφέρουν όλοι στα ταμεία. Θα σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία αφού θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι βιβλιάριο. Θα καθοριστεί Εθνική Σύνταξη ασχέτως των ενσήμων)

-Σύνδεση επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. π.χ. 1 % στις καταθέσεις μέχρι 3 % στις χορηγήσεις. ( Να σταματήσουν οι τράπεζες την προκλητική τοκογλυφία)

-Κατάργηση πόθεν έσχες, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα και τους κατέχοντες δημόσιες διοικητικές θέσεις. (Για να μπει η παραοικονομία στην πραγματική οικονομία)

-Νομιμοποίηση κεφαλαίων. Αρκεί να αγοράσει 25 % σε ομόλογα. (Για να επιστρέψουν από το εξωτερικό δεκάδες Δις Ευρώ)

-Ενοποίηση τραπεζών σε δύο. Ιδιωτικό και δημόσιο. (Να προχωρήσει η ενοποίηση των τραπεζών του Δημοσίου προκειμένου να εξαναγκαστούν οι ιδιωτικές να ακολουθήσουν λόγο του ανταγωνισμού).

-Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και έλεγχος στην εξαγωγή των κεφαλαίων. (Εφαρμογή του νόμου. Απέλαση των παράνομων μεταναστών. Φορολόγηση του συναλλάγματος που εξάγουν και αφήνει κάθε χρόνο μία πληγή στην Ελληνική οικονομία από 5 έως 10 Δις)

-Έκδοση αδειών για επιχειρήσεις μόνο με την κατάθεση της αίτησης και την υπεύθυνη δήλωση των αρμόδιων μηχανικών. (Να σταματήσει η γραφειοκρατία που αποθαρρύνει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια)

-Ορυκτός πλούτος δεν πωλείται, εκμεταλλεύεται. (Όχι στο ξεπούλημα των πηγών που ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)

-Εγγραφή στον Τειρεσία μόνο με δικαστική απόφαση. (Να ανασάνει η αγορά που έχει εγκλωβιστεί στα αρχεία του Τειρεσία)

-Δημιουργία υπουργείου άδηλων πόρων, θα περιλαμβάνει ναυτιλία, τουρισμό και το μεταναστευτικό συνάλλαγμα. (Να δώσουμε επιτέλους έμφαση στα δυνατά μας σημεία που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική σοβαρών εσόδων)

-Ο δημόσιος τομέας δεν θα πωλείται, θα διοικείται από managers αλλά το πλειοψηφικό πακέτο θα το έχει το κράτος. (Όχι στο ξεπούλημα που επιχειρεί το Μεσοπρόθεσμο)

-Κατάργηση του ειδικού τέλους της ΔΕΗ (ΕΡΤ) και κατανάλωση μέχρι 100 kilowatt δωρεάν ρεύμα. (Να ανασάνουν τα μη προνομιούχα νοικοκυριά)

-Περιορισμός των πιστωτικών καρτών. Μία ανά άτομο. (Να περιοριστεί η ομηρία του Ελληνικού λαού από τις τράπεζες)

-Δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. (Να σταματήσουμε την μετανάστευση των Ελλήνων Σπουδαστών και του αντίστοιχου συναλλάγματος προς το εξωτερικό)

-Επανασχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής. Εφαρμογή της ΑΟΖ. Οι εξοπλισμοί θα γίνονται μόνο με τις χώρες που δέχονται Κλήρινγκ και travel checks. (Δηλαδή θα πληρώνουμε για παράδειγμα με γεωργικά προιόντα και παροχή τουριστικών υπηρεσιών)

-Επίσημο νόμισμα της χώρας το ευρώ και ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο χρόνων. (Δηλαδή μαζεύουμε τα ευρώ από τον τουρισμό και από τους δασμούς και στο εσωτερικό όλες οι συναλλαγές γίνονται σε δραχμή. Σε δύο χρόνια αντικαθιστούμε τις αξίες σε ευρώ. Έτσι οι λαθρομετανάστες και τα μεγάλα καταστήματα (lidl κτλ) δεν θα μπορούν να βγάζουν έξω τις δραχμές γιατί στο εξωτερικό δεν θα έχουν καμία αξία. Τα χρήματα θα μένουν στην Ελληνική οικονομία και θα επενδύονται εδώ.)

Η αντίδραση των δικομματικών πιστεύουμε θα ακολουθήσει την γνωστή χρονολογική σειρά. Στην αρχή θα προσπαθήσουν να τις αποσιωπήσουν. Μετά θα αρχίσουν να τις κράζουν ως λαϊκιστικές ή ακραίες. Στο τέλος θα τις υιοθετήσουν με ένα «Ζάππειο 3» ή πετσοκομμένες στα νομοσχέδιά τους…

 

 

Πολιτικά άρθρα Κρατικός προϋπολογισμός 2020: Το οικονομικό κλίμα, οι προσδοκίες και τα εμπόδια

Δημήτρης Μάρδας

Στις πρώτες σελίδες της εισηγητικής έκθεσης του Υπουργού Οικονομικών για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, παρουσιάζεται ο δείκτης του οικονομικού...

Δείτε όλο το άρθρο
Πίσω από τη βιτρίνα

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε κάθε πόλη βιώνουν την πικρή εμπειρία να περιμένουν τα Χριστούγεννα με τρόμο. Κάθε κορίτσι στις πωλήσεις...

Δείτε όλο το άρθρο
Αληθινή βία

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Στην τηλεόραση, ένα τρέιλερ ταινίας. Γρήγορο μοντάζ, έντονη μουσική, σκηνές βίας. Που μοιάζουν, όμως, με καρικατούρα βίας. Επειδή...

Δείτε όλο το άρθρο
H αλλαγή Κλίματος δεν θα πέσει από τον ουρανό…

Polydefkis Papadopoulos

Η απόφαση Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων σε πολλές από τις 197...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανταγωνισμός: Ραγίζοντας καρδιές

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Άλλη μία εθνική επέτειος πέρασε. Άλλη μία μαθητική παρέλαση έγινε. Μπροστά, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες. Οι άριστοι. Πίσω,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll (29-11-2019) Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που διενεργήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου.... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (24-11-2019) Προβάδισμα 16,3 μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του  ΣΥΡΙΖΑ   δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για το «Βήμα της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!