Oι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση

Αυτές είναι οι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση. Προτάσεις απλές, εφικτές και ικανές να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην Ελλάδα, όχι μόνο για να σταθεί στα πόδια της, αλλά για να μπορέσει και πάλι να γίνει πρωταγωνιστής. Προτάσεις που δείχνουν ότι το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης:

-Πάγωμα τιμών. (Για να μην πλήττεται άλλο η ελληνική οικογένεια από την ακρίβεια σε μία περίοδο περικοπών)

-Ενιαίο μισθολόγιο με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. (Διότι δεν μπορεί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν παραπάνω έσοδα από ισόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών)

-Επιβολή δασμού 15% στα εισαγόμενα προϊόντα. (Πράγμα που σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μάαστριχτ, για την παρουσία της Ελλάδος στην ΟΝΕ)

-Διαχείριση των κληροδοτημάτων από το κράτος. (Τουλάχιστον 300 δίς περιουσίας του Ελληνικού Κράτους σε ακίνητα μένει αναξιοποίητη και μεγάλο μέρος το νέμονται τρωκτικά των «ημετέρων»)

-Διάθεση δημοσίων υπαλλήλων σε εξαγωγικές μονάδες, με την υποχρέωση να πληρώνουν οι επιχειρήσεις αυτές τα ένσημά τους. (Να εργαστούν κάποτε εκείνοι από τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν αντικείμενο και είναι αργόμισθοι, βοηθώντας παράλληλα την προσέλκυση επενδύσεων.)

-100 % αφορολόγητο για τα επαναεπενδυόμενα κέρδη. ( Για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας)

-Ανάθεση όλων των δημοσίων έργων σε επίπεδο Περιφέρειας και εποπτεία των εθνικών διαστάσεων έργων. ( Για να ανοίξουν θέσεις εργασίας στην περιφέρεια και να σταματήσουν τα πάρτυ με τις μίζες)

-Επιμήκυνση διάρκειας των διοδίων κατά 10 χρόνια, με εξασφάλιση δημόσιων έργων. (Να κινηθεί η ανάπτυξη χωρίς να χρεωθεί το Κράτος)

-Αφορολόγητος ο κύκλος εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ, αρκεί να έχει πάνω από 4 εργαζόμενους. (Για να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων)

-Αρχή του επταπλασίου. Κανένας μισθός δε μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατά 7 φορές από τον κατώτερο. (Αν ο κατώτατος μισθός είναι 700 ο ανώτερος δεν πρέπει να είναι πάνω από 4900. Είτε αυτός είναι μισθός βουλευτού, είτε διοικητού, είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας)

-Ένας ενιαίος φορέας υγείας. (Να σταματήσει το μπάχαλο των διαφορετικών ταμείων)

-Κατάργηση των ενσήμων και αντικατάσταση όλων των εξόδων από έναν ειδικό λογαριασμό κατανάλωσης και ποσοστό επί του ΦΠΑ που θα καταλήγει στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών ως αύξηση του μισθού στους εργαζόμενους. (Έτσι μέσο τις κατανάλωσης θα συνεισφέρουν όλοι στα ταμεία. Θα σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία αφού θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι βιβλιάριο. Θα καθοριστεί Εθνική Σύνταξη ασχέτως των ενσήμων)

-Σύνδεση επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. π.χ. 1 % στις καταθέσεις μέχρι 3 % στις χορηγήσεις. ( Να σταματήσουν οι τράπεζες την προκλητική τοκογλυφία)

-Κατάργηση πόθεν έσχες, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα και τους κατέχοντες δημόσιες διοικητικές θέσεις. (Για να μπει η παραοικονομία στην πραγματική οικονομία)

-Νομιμοποίηση κεφαλαίων. Αρκεί να αγοράσει 25 % σε ομόλογα. (Για να επιστρέψουν από το εξωτερικό δεκάδες Δις Ευρώ)

-Ενοποίηση τραπεζών σε δύο. Ιδιωτικό και δημόσιο. (Να προχωρήσει η ενοποίηση των τραπεζών του Δημοσίου προκειμένου να εξαναγκαστούν οι ιδιωτικές να ακολουθήσουν λόγο του ανταγωνισμού).

-Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και έλεγχος στην εξαγωγή των κεφαλαίων. (Εφαρμογή του νόμου. Απέλαση των παράνομων μεταναστών. Φορολόγηση του συναλλάγματος που εξάγουν και αφήνει κάθε χρόνο μία πληγή στην Ελληνική οικονομία από 5 έως 10 Δις)

-Έκδοση αδειών για επιχειρήσεις μόνο με την κατάθεση της αίτησης και την υπεύθυνη δήλωση των αρμόδιων μηχανικών. (Να σταματήσει η γραφειοκρατία που αποθαρρύνει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια)

-Ορυκτός πλούτος δεν πωλείται, εκμεταλλεύεται. (Όχι στο ξεπούλημα των πηγών που ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)

-Εγγραφή στον Τειρεσία μόνο με δικαστική απόφαση. (Να ανασάνει η αγορά που έχει εγκλωβιστεί στα αρχεία του Τειρεσία)

-Δημιουργία υπουργείου άδηλων πόρων, θα περιλαμβάνει ναυτιλία, τουρισμό και το μεταναστευτικό συνάλλαγμα. (Να δώσουμε επιτέλους έμφαση στα δυνατά μας σημεία που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική σοβαρών εσόδων)

-Ο δημόσιος τομέας δεν θα πωλείται, θα διοικείται από managers αλλά το πλειοψηφικό πακέτο θα το έχει το κράτος. (Όχι στο ξεπούλημα που επιχειρεί το Μεσοπρόθεσμο)

-Κατάργηση του ειδικού τέλους της ΔΕΗ (ΕΡΤ) και κατανάλωση μέχρι 100 kilowatt δωρεάν ρεύμα. (Να ανασάνουν τα μη προνομιούχα νοικοκυριά)

-Περιορισμός των πιστωτικών καρτών. Μία ανά άτομο. (Να περιοριστεί η ομηρία του Ελληνικού λαού από τις τράπεζες)

-Δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. (Να σταματήσουμε την μετανάστευση των Ελλήνων Σπουδαστών και του αντίστοιχου συναλλάγματος προς το εξωτερικό)

-Επανασχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής. Εφαρμογή της ΑΟΖ. Οι εξοπλισμοί θα γίνονται μόνο με τις χώρες που δέχονται Κλήρινγκ και travel checks. (Δηλαδή θα πληρώνουμε για παράδειγμα με γεωργικά προιόντα και παροχή τουριστικών υπηρεσιών)

-Επίσημο νόμισμα της χώρας το ευρώ και ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο χρόνων. (Δηλαδή μαζεύουμε τα ευρώ από τον τουρισμό και από τους δασμούς και στο εσωτερικό όλες οι συναλλαγές γίνονται σε δραχμή. Σε δύο χρόνια αντικαθιστούμε τις αξίες σε ευρώ. Έτσι οι λαθρομετανάστες και τα μεγάλα καταστήματα (lidl κτλ) δεν θα μπορούν να βγάζουν έξω τις δραχμές γιατί στο εξωτερικό δεν θα έχουν καμία αξία. Τα χρήματα θα μένουν στην Ελληνική οικονομία και θα επενδύονται εδώ.)

Η αντίδραση των δικομματικών πιστεύουμε θα ακολουθήσει την γνωστή χρονολογική σειρά. Στην αρχή θα προσπαθήσουν να τις αποσιωπήσουν. Μετά θα αρχίσουν να τις κράζουν ως λαϊκιστικές ή ακραίες. Στο τέλος θα τις υιοθετήσουν με ένα «Ζάππειο 3» ή πετσοκομμένες στα νομοσχέδιά τους…

 

 

Πολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δημήτρης Τσαϊλάς: Είναι οι σφαίρες επιρροής που επηρεάζουν την τουρκική συμπεριφορά

anixneuseis

του Δημήτρη Τσαϊλά* Ο επεκτατισμός της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια έχει εισαγάγει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην περιοχή. Μια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκία στον Δρόμο του Μεταξιού και η Αρμενία (Α΄ Μέρος)

Φίλοι του Analyst

Με την επιβολή των κυρώσεων στην Ρωσία περιπλέκεται εκτός των άλλων και η μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, ο γνωστός Δρόμος του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Ερντογάν βάζει «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο – Το γινάτι γέννησε νέα κρίση

anixneuseis

26.05.2022 06:35  Στον αέρα κάθε προσπάθεια για ειρηνική επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο – Γυρίζει την πλάτη στη διπλωματία η Τουρκία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια