Oι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση

Αυτές είναι οι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση. Προτάσεις απλές, εφικτές και ικανές να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην Ελλάδα, όχι μόνο για να σταθεί στα πόδια της, αλλά για να μπορέσει και πάλι να γίνει πρωταγωνιστής. Προτάσεις που δείχνουν ότι το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης:

-Πάγωμα τιμών. (Για να μην πλήττεται άλλο η ελληνική οικογένεια από την ακρίβεια σε μία περίοδο περικοπών)

-Ενιαίο μισθολόγιο με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. (Διότι δεν μπορεί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν παραπάνω έσοδα από ισόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών)

-Επιβολή δασμού 15% στα εισαγόμενα προϊόντα. (Πράγμα που σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μάαστριχτ, για την παρουσία της Ελλάδος στην ΟΝΕ)

-Διαχείριση των κληροδοτημάτων από το κράτος. (Τουλάχιστον 300 δίς περιουσίας του Ελληνικού Κράτους σε ακίνητα μένει αναξιοποίητη και μεγάλο μέρος το νέμονται τρωκτικά των «ημετέρων»)

-Διάθεση δημοσίων υπαλλήλων σε εξαγωγικές μονάδες, με την υποχρέωση να πληρώνουν οι επιχειρήσεις αυτές τα ένσημά τους. (Να εργαστούν κάποτε εκείνοι από τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν αντικείμενο και είναι αργόμισθοι, βοηθώντας παράλληλα την προσέλκυση επενδύσεων.)

-100 % αφορολόγητο για τα επαναεπενδυόμενα κέρδη. ( Για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας)

-Ανάθεση όλων των δημοσίων έργων σε επίπεδο Περιφέρειας και εποπτεία των εθνικών διαστάσεων έργων. ( Για να ανοίξουν θέσεις εργασίας στην περιφέρεια και να σταματήσουν τα πάρτυ με τις μίζες)

-Επιμήκυνση διάρκειας των διοδίων κατά 10 χρόνια, με εξασφάλιση δημόσιων έργων. (Να κινηθεί η ανάπτυξη χωρίς να χρεωθεί το Κράτος)

-Αφορολόγητος ο κύκλος εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ, αρκεί να έχει πάνω από 4 εργαζόμενους. (Για να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων)

-Αρχή του επταπλασίου. Κανένας μισθός δε μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατά 7 φορές από τον κατώτερο. (Αν ο κατώτατος μισθός είναι 700 ο ανώτερος δεν πρέπει να είναι πάνω από 4900. Είτε αυτός είναι μισθός βουλευτού, είτε διοικητού, είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας)

-Ένας ενιαίος φορέας υγείας. (Να σταματήσει το μπάχαλο των διαφορετικών ταμείων)

-Κατάργηση των ενσήμων και αντικατάσταση όλων των εξόδων από έναν ειδικό λογαριασμό κατανάλωσης και ποσοστό επί του ΦΠΑ που θα καταλήγει στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών ως αύξηση του μισθού στους εργαζόμενους. (Έτσι μέσο τις κατανάλωσης θα συνεισφέρουν όλοι στα ταμεία. Θα σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία αφού θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι βιβλιάριο. Θα καθοριστεί Εθνική Σύνταξη ασχέτως των ενσήμων)

-Σύνδεση επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. π.χ. 1 % στις καταθέσεις μέχρι 3 % στις χορηγήσεις. ( Να σταματήσουν οι τράπεζες την προκλητική τοκογλυφία)

-Κατάργηση πόθεν έσχες, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα και τους κατέχοντες δημόσιες διοικητικές θέσεις. (Για να μπει η παραοικονομία στην πραγματική οικονομία)

-Νομιμοποίηση κεφαλαίων. Αρκεί να αγοράσει 25 % σε ομόλογα. (Για να επιστρέψουν από το εξωτερικό δεκάδες Δις Ευρώ)

-Ενοποίηση τραπεζών σε δύο. Ιδιωτικό και δημόσιο. (Να προχωρήσει η ενοποίηση των τραπεζών του Δημοσίου προκειμένου να εξαναγκαστούν οι ιδιωτικές να ακολουθήσουν λόγο του ανταγωνισμού).

-Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και έλεγχος στην εξαγωγή των κεφαλαίων. (Εφαρμογή του νόμου. Απέλαση των παράνομων μεταναστών. Φορολόγηση του συναλλάγματος που εξάγουν και αφήνει κάθε χρόνο μία πληγή στην Ελληνική οικονομία από 5 έως 10 Δις)

-Έκδοση αδειών για επιχειρήσεις μόνο με την κατάθεση της αίτησης και την υπεύθυνη δήλωση των αρμόδιων μηχανικών. (Να σταματήσει η γραφειοκρατία που αποθαρρύνει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια)

-Ορυκτός πλούτος δεν πωλείται, εκμεταλλεύεται. (Όχι στο ξεπούλημα των πηγών που ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)

-Εγγραφή στον Τειρεσία μόνο με δικαστική απόφαση. (Να ανασάνει η αγορά που έχει εγκλωβιστεί στα αρχεία του Τειρεσία)

-Δημιουργία υπουργείου άδηλων πόρων, θα περιλαμβάνει ναυτιλία, τουρισμό και το μεταναστευτικό συνάλλαγμα. (Να δώσουμε επιτέλους έμφαση στα δυνατά μας σημεία που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική σοβαρών εσόδων)

-Ο δημόσιος τομέας δεν θα πωλείται, θα διοικείται από managers αλλά το πλειοψηφικό πακέτο θα το έχει το κράτος. (Όχι στο ξεπούλημα που επιχειρεί το Μεσοπρόθεσμο)

-Κατάργηση του ειδικού τέλους της ΔΕΗ (ΕΡΤ) και κατανάλωση μέχρι 100 kilowatt δωρεάν ρεύμα. (Να ανασάνουν τα μη προνομιούχα νοικοκυριά)

-Περιορισμός των πιστωτικών καρτών. Μία ανά άτομο. (Να περιοριστεί η ομηρία του Ελληνικού λαού από τις τράπεζες)

-Δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. (Να σταματήσουμε την μετανάστευση των Ελλήνων Σπουδαστών και του αντίστοιχου συναλλάγματος προς το εξωτερικό)

-Επανασχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής. Εφαρμογή της ΑΟΖ. Οι εξοπλισμοί θα γίνονται μόνο με τις χώρες που δέχονται Κλήρινγκ και travel checks. (Δηλαδή θα πληρώνουμε για παράδειγμα με γεωργικά προιόντα και παροχή τουριστικών υπηρεσιών)

-Επίσημο νόμισμα της χώρας το ευρώ και ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο χρόνων. (Δηλαδή μαζεύουμε τα ευρώ από τον τουρισμό και από τους δασμούς και στο εσωτερικό όλες οι συναλλαγές γίνονται σε δραχμή. Σε δύο χρόνια αντικαθιστούμε τις αξίες σε ευρώ. Έτσι οι λαθρομετανάστες και τα μεγάλα καταστήματα (lidl κτλ) δεν θα μπορούν να βγάζουν έξω τις δραχμές γιατί στο εξωτερικό δεν θα έχουν καμία αξία. Τα χρήματα θα μένουν στην Ελληνική οικονομία και θα επενδύονται εδώ.)

Η αντίδραση των δικομματικών πιστεύουμε θα ακολουθήσει την γνωστή χρονολογική σειρά. Στην αρχή θα προσπαθήσουν να τις αποσιωπήσουν. Μετά θα αρχίσουν να τις κράζουν ως λαϊκιστικές ή ακραίες. Στο τέλος θα τις υιοθετήσουν με ένα «Ζάππειο 3» ή πετσοκομμένες στα νομοσχέδιά τους…

 

 Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Πού ψήφισαν και τι δήλωσαν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές

26/05/2019 - 13:07 - Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές...

Πως θα παρακολουθήσουμε live τα αποτελέσματα των τριών εκλογικών αναμετρήσεων

26/05/2019 - 12:56 - Όλο το επιτελείο  του eklogika.gr  βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει της μαραθώνιας...

Εκλογές 2019: Σε αυτούς τους δρόμους δεν θα έχει διόδια σήμερα

26/05/2019 - 11:25:11 -

Καταγγελίες για νοθεία από τη Λαϊκή Ενότητα - Δεν δίνουν ψηφοδέλτιά της σε ψηφοφόρους

26/05/2019 - 11:19:18 -

Πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Όλες οι δηλώσεις

26/05/2019 - 10:32 - Από νωρίς το πρωί άρχισαν να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα όπου είναι εγγεγραμμένοι οι...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Τι δείχνουν πραγματικά οι δημοσκοπήσεις

Χρήστος Καψάλης

Το κύρος και η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αμφισβητείται από πολλούς και όχι άδικα σε αρκετές των περιπτώσεων. Δεν είναι τυχαίο προφανώς ότι τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Να προστατεύσουμε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, να προωθήσουμε τον διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό

Λυδία Κονιόρδου

Όλοι συνειδητοποιούμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι:  Ή θα εξελιχθεί ή θα καταρρεύσει. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η σημασία της ψήφου για την Ευρώπη που θέλουμε

Χρήστος Καψάλης

  Έχουμε ακούσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα σε ομιλίες και συνεντεύξεις πολιτικών, ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές...

Δείτε όλο το άρθρο
Δημόσια Υγεία και Δήμος Θεσσαλονίκης

Θανάσης Κομνής

Μια Ιστορική διαδρομή  της Υγείας Η αμφισβήτηση κατεστημένων ιδεών και αντιλήψεων στην ιατρική επιστήμη  έχει οδηγήσει κατά καιρούς σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, η διακοπή της και η σχέση της με το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Δρ. Θεοχάρης Α. Ταντανάσης

Το δημογραφικό είναι το μέγιστο πρόβλημα της πατρίδας μας, αφορά την ύπαρξή μας, τα πάντα. Από τη μια πλευρά είναι η αδυναμία η αποφυγή από μέρους...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τα Παραπολιτικά (24-5-2019) Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές , καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Innovation Metrisis Poll που έγινε για την... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Έθνος (23-5-2019) Σκληρό «ντέρμπι» για τις ευρωεκλογές της Κυριακής προβλέπει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research , που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
16η ΔΕΒΘ:Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις,  290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές

16η ΔΕΒΘ:Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις, 290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές


Στις 9 Μαΐου ξεκινά η μεγάλη «γιορτή» του βιβλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Τιμώμενες οι ισπανόφωνες χώρες Με 500 εκδηλώσεις, 290...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Γεώργιος Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τα κόμματα που τους στηρίζουν Όποιος και να βγει, σαν δημότης έχω 3 απλές συμβουλές να δώσω. 1) οι δημοτικοί υπάλληλοι να δουλεύουν όλο το (6 ώρα) ωράριο και 1 ώρα δουλειά και 5... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Γκούμας Αναμέτρηση του προοδευτικού με τη συντήρηση οι επόμενες εκλογές, είπε η Ο. Γεροβασίλη Να ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις, καμία αντίρηση. Οι δυνάμεις που ψήφισαν μνημόνια και μνημόνια διαρκειάς κάθε άλλο παρά προοδευτικές είναι όμως. Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Γκούμας Πρέπει να ξεκινήσει σοβαρός διάλογος για την επόμενη μέρα της οικονομίας, είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος Μείωση φόρων-εισφορών στις μικρομεσαίες κάτω του 50% και απαγόρευση η μία υπηρεσία να ζητάει έγγραφο από τον πολίτη που υπάρχει σε άλλη. Γιατί δεν... Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Πεζοπόρος βρέθηκε ζωντανή έπειτα από 15 ημέρες - ΒΙΝΤΕΟ Πεζοπόρος βρέθηκε ζωντανή έπειτα από 15 ημέρες - ΒΙΝΤΕΟ

Είχε εγκλωβιστεί και είχε τραυματιστεί ελαφρά στο δάσος...

Νέα Τεχνολογίας Πέθανε ο «πατέρας» των κουάρκ Πέθανε ο «πατέρας» των κουάρκ

Πέθανε ο «πατέρας» των κουάρκ Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο Αμερικανός φυσικός Μάρεϊ Γκελ-Μαν, ένας από τους...

Κύπρος - Ειδήσεις Ομαλά διεξάγεται μέχρι στιγμής η ψηφοφορία Ομαλά διεξάγεται μέχρι στιγμής η ψηφοφορία

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κύπρο Κυπριανού, στην Κύπρο και την Ελλάδα...

Ειδήσεις υγείας Τουλάχιστον 120.000 Έλληνες χρήζουν «Ανακουφιστικής Φροντίδας» - Την λαμβάνουν μόλις 600 Τουλάχιστον 120.000 Έλληνες χρήζουν «Ανακουφιστικής...

Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος για την κατάρτιση «Εθνικής Στρατηγικής για την Ανακουφιστική Φροντίδα»...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Η πρώτη ανάρτηση της Σπυριδούλας μετά το τέλος του MasterChef - ΦΩΤΟ Η πρώτη ανάρτηση της Σπυριδούλας μετά το τέλος του...

H Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μετά το τέλος του MasterChef έκανε την πρώτη της ανάρτηση στον προσωπικό της...

Νέα για αυτοκίνηση Τι σημαίνει η φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός για το αυτοκίνητό σας Τι σημαίνει η φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός για το...

Όσο απασχολημένοι και αν είστε, όσο και αν σας λείπει ο ελεύθερος χρόνος, δεν υπάρχει επαρκής δικαιολογία για...

Αγροτικά Νέα Με προϋπολογισμό ύψους 240 εκατ. ευρώ «τρέχει» η πρόσκληση για την Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2019 - Αιτήσεις έως 18/6 Με προϋπολογισμό ύψους 240 εκατ. ευρώ «τρέχει» η πρόσκληση...

Στα 240 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2019 όπως αναφέρει...

Πολιτιστικά Νέα «Φιρντάους» της Ναουάλ Αλ Σααντάουι: γράφει η Ελένη Καπετανάκη «Φιρντάους» της Ναουάλ Αλ Σααντάουι: γράφει η Ελένη...

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Επιμέλεια: Μαρία Σφυρόερα «Άσε με να μιλήσω και μη με διακόψεις. Δεν έχω χρόνο να...

Εκπαιδευτικά Νέα Χρυσό βραβείο στο Εργαστήριο Προσβασιμότητας και υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χρυσό βραβείο στο Εργαστήριο Προσβασιμότητας και...

Την πρώτη θέση και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Τριτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση: Ειδικές Εκπαιδευτικές...

Τουρισμός - Ειδήσεις Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία  για την Ελλάδα Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την...

Αυξημένες έως και 15% είναι οι  προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  των Ρώσων για την...

Επιστήμη - ειδήσεις Έρευνα: Τα μεγαλόσωμα ζώα του πλανήτη θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί σε 100 χρόνια Έρευνα: Τα μεγαλόσωμα ζώα του πλανήτη θα έχουν σχεδόν...

Όλο και μικρότερα σε μέγεθος θα είναι τα πουλιά και τα θηλαστικά που θα επικρατήσουν στον πλανήτη μας στο...

Ξεχωριστές ειδήσεις Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το αίμα! (Βίντεο) Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το...

Η Ashleigh Muller από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας πετάχτηκε κυριολεκτικά από το κρεβάτι της για να δει από...