Βιογραφικά Γενικών - Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων

Δείτε τα βιογραφικά όλων των ειδικών και γενικών γραμματέων ανά υπουργείο

 

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών: Δημήτρης Στεφάνου

 

Είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών: Αθανάσιος Ξηρός

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο - Πολιτικός Επιστήμονας και γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Προκρούστειος και κηδεμονευόμενος κοινοβουλευτισμός. Από το Σύνταγμα του 1952 στη δικτατορία των Συνταγματαρχών" Διετέλεσε: Ειδικός συνεργάτης στα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ειδικός συνεργάτης στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μακεδονικών Αερογραμμών Α.Ε., Νομικός Σύμβουλος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.Ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής: Ανδρέας Τάκης

Γεννήθηκε το 1965. Έχει σπουδάσει νομικά και φιλοσοφία στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Έχει ασκήσει δικηγορία Δημοσίου Δικαίου, έχει διδάξει για καιρό ως ειδικός συνεργάτης σε περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας και, προσφάτως, εξελέγη επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας του δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Διετέλεσε νομοθετικός σύμβουλος στο Υπουργείο Τύπου & ΜΜΕ, και στη συνέχεια, εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συνηγόρου του Πολίτη, χειριζόμενος μεγάλο αριθμό υποθέσεων και συμμετέχοντας σε σειρά αποστολών του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Βαλκάνια και την πρώην ΕΣΣΔ. Από το 2003 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, προϊσταμένου του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κατευθύνει τη διερεύνηση δύο και πλέον χιλιάδων παραπόνων ετησίως, προερχομένων μάλιστα κατά 50% από αλλοδαπούς. Από την θέση αυτή συστηματικά απευθύνει προς τον αρμόδιο υπουργό σειρά επεξεργασμένων προτάσεων νομοθετικής βελτίωσης, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει δεκτές. Εκπροσωπεί εκ του νόμου τον Συνήγορο του Πολίτη στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων: Μαρία Στρατηγάκη

Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αθήνα και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ και την κοινωνιολογία στο Παρίσι. Ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Μονάδα Ισότητας των Φύλων (1991-1999) και Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002).

Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε θέματα φύλου και έχει συγγράψει βιβλία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές ισότητας, την εργασία των γυναικών, το φύλο στην κοινωνική πολιτική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (από το 1999) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Ευσταθία Μπεργελέ

Γεννήθηκε το 1949. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Νομική Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διορίστηκε ύστερα από γραπτό διαγωνισμό στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης το έτος 1975, όπου υπηρέτησε για τριάντα χρόνια και εξελίχθηκε σε όλες τις θέσεις ευθύνης (Διευθύντρια Προσλήψεων, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Γενική Διευθύντρια σε θέματα προσωπικού και οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης).

Διετέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, εθνικός εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ στον ΟΟΣΑ σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, μέλος της Επιτροπής των Γενικών Διευθυντών Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρος αυτής κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας το 2003. Είναι Σύμβουλος στο ΑΣΕΠ από τον Ιούλιο του 2006, όπου και υπηρετεί ως σήμερα. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

 

Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης: Γεωργαράκης Νικόλαος

Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και την Πολιτική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων (Paris II). Έχει διατελέσει Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και αναπληρωτής Γραμματέας και Συντονιστής της Γραμματείας του Ε.Π. Εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ. Επιπροσθέτως, επί σειρά ετών έχει διατελέσει Εθνικός εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή για τη Δημόσια Διοίκηση (PUMA) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ). Διδάσκει με εντολή διδασκαλίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης.

Γεννήθηκε το 1957 στη Μεσσηνία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Επίσης διετέλεσε Νομάρχης Λακωνίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009.

Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης: Μπουρδάρας Αριστείδης

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1975 ασκεί δικηγορία στην Αθήνα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της «Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF», Νομάρχης Εύβοιας, Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Τουρισμού.

Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Στέφανος Γκριτζάλης

Γεννήθηκε το 1961. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικών Επιστημών, μεταπτυχιακού τίτλου στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών έργων έρευνας και ανάπτυξης, ενώ έχει συνεργαστεί με δεκάδες φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατά την εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στη γνωστική περιοχή της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των τεχνολογιών προστασίας της ιδιωτικότητας σε περιβάλλοντα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, κινητών και ασύρματων επικοινωνιών κ.α. Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας για την ελληνική δικαιοσύνη σε θέματα ασφάλειας δικτύων επικοινωνιών, ενώ είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), της οποίας έχει διατελέσει εκλεγμένος γενικός γραμματέας, ταμίας και πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας Πληροφορικής και Τυποποίησης.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος

Σταδιοδρομία: Νοέμβριος 1974,  Ακόλουθος Πρεσβείας στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Δυτικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.1975,    Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. 1976,  Γραμματέας Πρεσβείας στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λισσαβώνα. 1977 , Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 32η Γενική Συνέλευση των ΗΕ στην Νέα Υόρκη. 1981 , Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Δυτικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών. 1982, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο. 1987, Σύμβουλος Πρεσβείας στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Μαδρίτη.1990 , Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων  ΕΣΣΔ του Υπουργείου Εξωτερικών. Δεκ. 1991 - Ιούλ. 1992, Σύμβουλος Πρεσβείας και Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη  Λισσαβώνα  (ειδική  αποστολή). 1992    Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο. 1995, Πληρεξούσιος Υπουργός, Αναπληρωτής Μόνιμος  Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. 1997 , Πρέσβης της Ελλάδος στην Ινδία (παράλληλα διαπιστευμένος Πρέσβης της Ελλάδος στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές, στη Σρι Λάνκα και στις Μαλδίβες), 2002, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών . 2004,  Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ . 2007,    Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο. 2009,  Μέλος της «Επιτροπής Σοφών» για τη σύνταξη του νέου Αμυντικού Δόγματος της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ). 2009,  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών. Πλήθος διεθνών διακρίσεων, 1968-1974  Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ισπανικά.

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Μετά την απόκτηση τού βελγικού Απολυτηρίου Λυκείου, σπούδασε στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Sussex απ΄ όπου απέκτησε Bachelor Master's και διδακτορικό στα Οικονομικά. Το 1986 εισήλθε στην Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και ασχολήθηκε με θέματα Ε.Ε. Το 1998 μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα όπου διετέλεσε Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά Θέματα και πολιτικός και οικονομικός αναλυτής της Τράπεζας Eurobank EFG, με αντικείμενο τόσο την Ελλάδα, όσο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Την θέση αυτή κατείχε επί 11 έτη μέχρι σήμερα. Είναι επίσης Εταίρος ("Fellow") του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων, αλλά και άρθρα για το ευρύτερο κοινό, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ΟΝΕ, ελληνοτουρκικών σχέσεων, κ.ά.

   
Ειδική Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων: Λογοθέτη Μαρία

Σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris II Pantheon. Από το 1983 είναι Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει διατελέσει, στέλεχος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., Εθνική Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εθνική Εκπρόσωπος στο G-24 για την προώθηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και σε διάφορες θεματικές ευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις.
Σήμερα, είναι Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με κύριο αντικείμενο τον συντονισμό των θέσεων της χώρας σε τομείς πολιτικής ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, Ένωσης για την Μεσόγειο, καθώς και τον συντονισμό των προγραμμάτων διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας της Ε.Ε.

Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας: Κωνσταντίνος Α. Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Δεκεμβρίου 1954. Γιός διπλωμάτη, έζησε τα παιδικά και σχολικά χρόνια του σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μετά την απόκτηση τού βελγικού Απολυτηρίου,  συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor’s και Master’s στα Οικονομικά, τομέα στον οποίο απέκτησε και το διδακτορικό του το1984.

Το 1986 εισήλθε στην Διπλωματική Υπηρεσία της χώρας. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του στο Υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της Ε.Ε. Το 1998 μετακινήθηκε στον ιδιωτικό τομέα όπου διετέλεσε, μέχρι σήμερα, Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά Θέματα, καθώς και πολιτικός και οικονομικός αναλυτής της Τράπεζας Eurobank EFG επί 11 έτη.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι Εταίρος (“Fellow”) του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων, αλλά και άρθρα για το ευρύτερο κοινό, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, σχετικά με θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ΟΝΕ, ελληνοτουρκικών σχέσεων, κ.ά.

Ειδική Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων: Μαρία Λογοθέτη

Σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο - Οικονομικό Τμήμα,  κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου D.E.A. στην Ευρωπαϊκή Οικονομία του Πανεπιστημίου Paris II Pantheon. Είναι από το 1983, Εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει διατελέσει : στέλεχος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε. το 1988 κατά την διάρκεια της 2ης ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.,- Εθνική Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1989-1992) Γεν Δ/νση Συντονισμού Διαρθρωτικής Πολιτικής, -Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (1996), - Εμπειρογνώμων Σύμβουλος επί θεμάτων Διεύρυνσης της Ε.Ε. και Σχέσεων με χώρες Ν/Α Ευρώπης, στο Διπλωματικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών (1997-1998), - Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος επί θεμάτων Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας, Σχέσεων με Παγκόσμια Τράπεζα για την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δημοσιονομικής πολιτικής της Ε.Ε. στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Πλασκοβίτη, επί τέταρτης Ελληνικής  Προεδρίας στην Ε.Ε.

Έχει διατελέσει εθνική εκπρόσωπος στο G-24 για την προώθηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και σε διάφορες θεματικές ευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με κύριο αντικείμενο τον συντονισμό των θέσεων της χώρας σε τομείς πολιτικής ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής , Ένωσης για την Μεσόγειο, καθώς και τον συντονισμό των προγραμμάτων διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας της Ε.Ε.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Οικονομικών: Ηλίας Πλασκοβίτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (1993-1998) και Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004).

Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Sussex (Μ. Βρετανία), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομικής του Πανεπιστημίου Reading (Μ. Βρετανία).

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Χάρης Θεοχάρης

Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.
Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).
Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.


Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων

 

Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής: Ηλίας Πεντάζος

Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (Μ.Sc του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) και Ευρωπαϊκή Οικονομία και Πολιτική (Μ.Ρhil του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Loughborough). Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στα Ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα σε Μακροοικονομική πολιτική, Δημόσια οικονομικά, Χρηματοοικονομικές σχέσεις, Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εργάσθηκε στις Βρυξέλλες σε καίριες θέσεις επί 15 χρόνια, ως στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρ. Ένωση. Έχει προεδρεύσει σε επιτροπές και στις τρεις Ελληνικές Προεδρίες στην Ε.Ε, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, Διυπουργικές συναντήσεις και Ευρωπαϊκά Συμβούλια κορυφής. Ήταν ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της ΜΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο Συμβούλιο ECOFIN σε όλη τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη Ευρώ.

Έχει εργασθεί επίσης στο Υπουργείο Οικονομίας ως Ειδικός Σύμβουλος για σχέσεις με την Ευρ. Ένωση, στο Υπουργείο Άμυνας ως Γενικός Διευθυντής για Διεθνείς σχέσεις και Αμυντική Βιομηχανία και στον ιδιωτικό τομέα ως μελετητής και Σύμβουλος ανάπτυξης. Διετέλεσε μέλος ΔΣ σε Οργανισμούς, Επιστημονικά Ινστιτούτα και Τράπεζες. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων -Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών: Γιώργος Κυριακός

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το University of Denver και MSc Διοίκησης Επιχειρήσεων του Boston University. Είναι μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ. Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ECR Greece. Έχει εικοσαετή εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα (Αθηναϊκή Ζυθοποιία, HEINEKEN Γαλλίας, Γενικός Διευθυντής της Super League).

Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος: Ιωάννης Διώτης

(Δεν υπάρχει βιογραφικό)

 Πρόεδρος ΣΟΕ-Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων: Γιώργος Ζανιάς

Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου (1996-1998, 2004-2008). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών. Έχει θητεύσει ως Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ (1998-2001) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001-2004). Έχει σπουδάσει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία). Έχει διδάξει, ως Μέλος ΔΕΠ, στα Πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κρήτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό έργο, δημοσιευμένο σε διεθνή οικονομικά περιοδικά.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Δρυμούσης Ιωάννης

Σπούδασε οικονομικά (ΑΣΟΕΕ) και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Υπηρέτησε επί 17 έτη ως Ανώτερο Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) σε διάφορες θέσεις. Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος στο Γραφείο του Επιτρόπου της ΕΕ την περίοδο 1995-1999, ενώ μέχρι το 2007 υπηρέτησε στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας της ΕΕ. Ήταν για 4 έτη Προϊστάμενος του Τομέα Οικονομίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΕΑ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ερευνητής καθώς και Προϊστάμενος Δευτερογενή Τομέα επί 20 έτη στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, κοινοτικών πολιτικών, επενδύσεων, αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, διεθνούς εμπορίου, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

 

Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης: Πετράκος Γεώργιος

Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Ελλάδα και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αριζόνα των ΗΠΑ. Έχει γράψει ή επιμεληθεί βιβλία και άρθρα σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις περιφερειακές ανισότητες, την ανάπτυξη των πόλεων και περιφερειών και την περιφερειακή πολιτική. Έχει εκπονήσει και διαχειριστεί μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Διαθέτει σημαντική διοικητική εμπειρία και είναι Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερειακής Επιστήμης.  

 

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: Κομνηνός Στέφανος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο JFK Government School του Πανεπιστημίου Harvard και το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Τη δεκαετία του 1990, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τα τελευταία δέκα χρόνια απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις ευθύνης μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ και εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων και ερευνών. Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και μέλος Εμπορικών Συνδέσμων, όπως το ECR.


Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Φούρλας Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), είναι κάτοχος MBA από το Warwick Business School και κάτοχος CFA charter από το CFA Institute.

Executive Director από το 2001 σε διεθνή εταιρία χρηματοοικονομικών & συμβουλευτικών υπηρεσιών, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις & εξαγορές και τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως manager σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο στις εισαγωγές εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως σύμβουλος επιχειρήσεων και ως στέλεχος μάρκετινγκ σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό έχει προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες σε κλάδους όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα πετρελαιοειδή, ο ηλεκτρισμός, η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι κατασκευές και οι χρηματοδοτήσεις έργων.

Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων: Σελέκος Πέτρος

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ασχολείται από το 1990 με υποθέσεις του Οικονομικού Δικαίου και του Δικαίου των Επιχειρήσεων. Ως πανεπιστημιακός, διδάσκει από το 2001 Εμπορικό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ συμμετείχε, με αυτή του την ιδιότητα, σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που είχαν αντικείμενο ρύθμισης ζητήματα της αγοράς.
Απασχολήθηκε ως δικηγόρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και ως νομικός σύμβουλος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. (ΕΛΤΑ).
Αποφοίτησε το 1989 από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου με υποτροφία του Μax Planck Institut στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού και της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.


Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού: Μαρκόπουλος Αντώνης

Στέλεχος εταιρείας παροχής υπηρεσιών λογισμικού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Έχει πλούσια εμπειρία σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και μέσα από την πολυετή πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην σχεδίαση Αρχιτεκτονικής Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων και την Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών. Επιπλέον έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με διαδικασίες Κοινοτικών Προγραμμάτων, τη διαχείριση μεγάλων έργων του Γ' ΚΠΣ και ΕΣΠΑ ειδικότερα στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα: Μαντζούφας Νικόλαος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance.

Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας: Πατεράκης Μανώλης

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με Μaster Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Connecticut στις ΗΠΑ και ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια ως στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε διάφορες θέσεις ευθύνης (Διευθυντής Επιχειρησιακού σχεδιασμού, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος, Δασών και Φυσικών Πόρων: ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Illinois των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης και πρύτανης στο Ε.Μ.Π., καθώς και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, πρόεδρος της ΕΤΑΤ, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ. Έχει παρουσιάσει περί τα 200 δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν βιβλία, άρθρα, ανακοινώσεις σε συνέδρια κλπ, με πολλές διεθνείς αναφορές στο έργο του.

 Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής : ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ(ΑΡΗΣ)

Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση» και διδάσκων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σπούδασε Φυσική (1982-87) και Οικονομικά (1988-90) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Southampton της Μεγάλης Βρετανίας στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση (1991) και στα Οικονομικά και την Οικονομετρία (1992), καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στην Πολιτική Επιστήμη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (2000). Τα τρέχοντα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στις γνωστικές περιοχές της ανάλυσης δημοσίων πολιτικών, της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους.

Στον δημόσιο τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλος αναδιοργάνωσης δημοσίων οργανισμών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών και ως αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα στον τομέα κατάρτισης επιχειρησιακών σχεδίων και μελέτης χρηματοδότησης επενδύσεων.
Έχει διατελέσει μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (Ε.Κ.Ε.Μ.) του ΥΠ.ΕΞ, καθώς και του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) και
αναπτύσσει συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά έντυπα Πολιτικής Επιστήμης.

 

Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θερμικών Στροβιλομηχανών. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Βέλγιο). Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη λειτουργίας θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης: ΚΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε στις ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του YALE και της πειραματικής σχολής υποτρόφων αρχιτεκτόνων COOPER UNION της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση της έκθεσης ΙΒΑ στο Βερολίνο, που μετέτρεψε την πόλη σε ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής. Με τη στήριξη της Μελίνας Μερκούρη συνδιοργάνωσε το 1983 στην Εθνική Πινακοθήκη τη μεγάλη έκθεση διεθνούς σύγχρονης αρχιτεκτονικής και αργότερα επιμελήθηκε την παρουσίαση της έκθεσης του YΠΠΟ στον ΟΛΠ Αττικό Τοπίο και Περιβάλλον.

Το 1993 συνίδρυσε γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών και πραγματοποίησε μελέτες πολλών ιδιωτικών έργων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Συμμετείχε στη σύμπραξη των γραφείων που κέρδισαν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 1997 και το βραβείο αρχιτεκτονικής το 2005 για το σχεδιασμό του Μεγάλου Πεζόδρομου της Δ. Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου. Στα έργα της περιλαμβάνονται κτίρια γραφείων, μελέτες αναπλάσεων, δεκάδες έργα κατοικιών και είναι γνώστης της δυναμικής της αλληλεπίδρασης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα.Οι ειδικές της γνώσεις αναφέρονται στις αστικές ανανεώσεις και ανακτήσεις σε σχέση με τα νέα κλιματολογικά, περιβαλλοντικά, δημογραφικά κ.ά. δεδομένα. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στον προσδιορισμό και προώθηση μιας σύγχρονης «Ελληνικής ταυτότητας» μέσα από τους τομείς πολιτισμού & περιβάλλοντος, χωροταξίας & δόμησης και εναλλακτικών μορφών ανάπτυξης. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων: ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Ph.D., Καθηγητής ΕΜΠ, στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγειονομικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ., Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων.

Συγγραφέας άνω των 250 επιστημονικών εργασιών σχετικών με τη διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Υδάτων IWA και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της IWA. Εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή ομάδα Στρατηγικού Συντονισμού για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά (2000/60/ΕΕ), εμπειρογνώμων του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα υδάτινου περιβάλλοντος και επεξεργασίας λυμάτων, εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (2003) και εμπειρογνώμων της UNEP σε θέματα υδάτινης ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων.

Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας: ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1951. Αρχιτέκτων d.p.l.g. Ανωτάτης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίων (ENSBA, PARIS), Msc. στην Χωροταξία, Πολεοδομία & Οικονομικό Προγραμματισμό, Πανεπιστήμιο Paris IV-Sorbonne, Μsc. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS, Paris). Μόνιμος υπάλληλος ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1979 έως 2007 σε επιτελικές θέσεις. Προϊσταμένη Τμήματος Κτιρολογίας και Προτύπων Κατοικίας στη Δ/νση Οικιστικής Πολιτικής & Κατοικίας (1994-2001) με αντικείμενο: Πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιστικό τομέα. Ακόλουθος Περιβάλλοντος στην ΜΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2001 έως το τέλος του 2003. Πρόεδρος Ομάδας «Περιβάλλον» του Συμβουλίου της ΕΕ (Ελληνική Προεδρία-1ο εξάμηνο 2003). Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος στην νεοσύστατη Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ΥΠΕΧΩΔΕ (τέλη 2003) με 5ετή θητεία - διεκόπη τον Ιούλιο του 2005 με απόφαση τ.Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά. Επιστημονική Σύμβουλος Διεθνούς Προγράμματος Εργασίας για την Αρχιτεκτονική & ΑΠΕ της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA-ARES) από το 2006. Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Γενική Γραμματεία Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών: Μπουρδάρας Αριστείδης

Ο Αριστείδης Μπουρδάρας, μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη θέση του Χάρη Τσιόκα, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το in.gr που αναφέρει ότι η σχετική απόφαση έχει ήδη σταλεί προς επεξεργασία στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.

Ο Αριστείδης Μπουρδάρας είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1949 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της «Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF», νομάρχης Εύβοιας, πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Τουρισμού και ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.


Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών: Σωκράτης Κ. Κάτσικας


Διπ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός, M.S. Electrical & Computer Engineering, Δρ Μηχ/κός Η/Υ & Πληροφορικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960. Ελαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1982, το Master of Science in Electrical & Computer Engineering από το University of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ, το 1984 και το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχ/κού Η/Υ & Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1987.
 Εργάστηκε ως διδάσκων και ερευνητής στο University of Massachusetts at Amherst, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, στο University of La Verne (Athens Campus) και στα Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Αθήνας. Την περίοδο 1990 – 2007 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Διετέλεσε Πρύτανης (2003-2006), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (1997-2003), Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (1997-1998 και 2000), Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (2003-2006) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (1997 – 2005). Από τον Μάιο 2007 είναι Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου είναι και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Συστημάτων.
 
Χρημάτισε Πρόεδρος του Working Group 11.4 on Network Security της IFIP (International Federation for Information Processing), Πρόεδρος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Ασφάλεια των Πληροφοριών της Ε.Π.Υ. (Eλληνική Εταιρεία Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), Γραμματέας της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Αξιοπιστία και την Ποιότητα του Λογισμικού της Ε.Π.Υ., είναι μέλος του Special Interest Group on Information Security της CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies), μέλος του Working Group 4 on Information Security and Privacy της ΙΜΙΑ (International Medical Informatics Association), μέλος του Working Group 3 on Information Security and Privacy της Τεχνικής Επιτροπής 251 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Προτυποποίησης (CEN) και εμπειρογνώμονας – μέλος ομάδων εργασίας του European Network and Information Security Agency (ENISA).
 
Είναι, επίσης, μέλος του IEEE (Institute of Electrical & Electronic Engineers), της ACM (Association for Computing Machinery), της Ε.Π.Υ. (Μέλος του Δ.Σ. 1994-1997, Αντιπρόεδρος 1996-1997), του Τ.Ε.Ε και μέλος του Δ.Σ. του e-ΤΕΕ από το 2006. Συμπεριλαμβάνεται στο Who's Who in the World και στο Who’s Who in Science and Engineering και είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ν. Υόρκης (New York Academy of Sciences) από το 1992.

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων: Οικονομίδης Ιωάννης    

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1956. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Sussex και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc του Πανεπιστημίου του Southampton. Εργάστηκε κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, από όπου και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες σε θέσεις ευθύνης στην βιομηχανία και στον εμπορικό τομέα καθώς επίσης την τελευταία δεκαπενταετία, στον κατασκευαστικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις.
Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας και Διευθυντής γερμανικού φορέα πιστοποιήσεων και επιθεωρήσεων.

 

Γενική Γραμματεία Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων: Λαμπρόπουλος Σέργιος    

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1971) και πτυχιούχος Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών (1977). Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Management Science από το Imperial College (1981) και διδάκτωρ ΕΜΠ (1990).Έχει διατελέσει Εργολήπτης Δημοσίων Έργων, Αντιπρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (1982 – 1986), Τεχνικός Σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα υποδομών (1992 – 1996), Γενικός Διευθυντής της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” για δύο συνεχόμενες πενταετίες από την ίδρυσή της (1996 – 2006) και Τεχνικός Σύμβουλος Εταιρειών Παραχώρησης Αυτοκινητοδρόμων (2007-2009). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΜΠ και Επισκέπτης Καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven (KUL). Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής (σε αναστολή) στον Τομέα Προγραμματισμού και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Γενικός Γραμματέας Υγείας: Νικόλαος Πολύζος

Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει επίσης σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο χώρο της Διοίκησης και των Οικονομικών της Υγείας.Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στο Α.ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου υπηρέτησε και ως Αν. Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας – Πρόνοιας. Εργάσθηκε επίσης ως εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Διοίκηση Επιχειρήσεων), ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών, καθώς και ως Ειδικός Ερευνητής – Σύμβουλος της Τράπεζας Ελλάδος. Στο παρελθόν, έχει υπηρετήσει ως Αντιπρόεδρος του Γ ΠεΣΥΠ και ανώτατο στέλεχος Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων.Είχε πολυετή υπηρεσία ως διοικητικό-οικονομικό στέλεχος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ως σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας.
Συμμετείχε επίσης στη διαμόρφωση εργαλείων προγραμματισμού και πολιτικών υγείας ως Σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών (ΠΟΥ, ΕΕ, κ.ά.). Έχει πλούσιο διδακτικό και σημαντικό συγγραφικό - ερευνητικό έργο.

Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας: Γεώργιος Κατριβάνος

Γεννήθηκε στο Ίσσαρι Αρκαδίας. Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός . Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1979 με πλούσια πολιτική δράση και  διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Αθηνών , Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής , Μέλος Νομαρχιακών Επιτροπών, Μέλος ΔΣ του Νοσοκομείων, Μέλος ΔΣ του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (2001 - 2004)

 

Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης: Κωνσταντίνος Παταβούκας

Πρώην Μπασκετμπολίστας, με 162 συμμετοχές στην εθνική ομάδα, τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης: Οικονόμου Λευτέρης

(τέως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας)

 

Τασούλας Γρηγόρης

Γεννήθηκε το 1976 στην Κάτω Τιθορέα του Ν. Φθιώτιδας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, και είναι κάτοχος τίτλων MSc Δομοστατικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου City και ΜΑ Management και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου. Ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού με αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων και την ανάπτυξη ακινήτων. Διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Μπούφης Θεόδωρος

 Ταξίαρχος (εα). Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1957. Το 1975 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων από όπου αποφοίτησε το 1979 ως ανθυποσμηναγός. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του φοίτησε επιτυχώς σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σχολή Πολέμου, Συνθήκη CFE, κ.ά.). Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις (ΓΕΑ, ΑΤΑ κ.ά). Υπήρξε στρατιωτικός εκπαιδευτής της Σχολής Ικάρων με συγγραφικό έργο. Επίσης συμμετείχε σε πολλά Συνέδρια, Επιθεωρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό με αντικείμενα τις συνθήκες CFE, OPEN SKIES, MTCR και θέματα ΟΑΣΕ. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου σε θέματα Αεράμυνας (2003 - 2004). Είναι μέλος του ΙΣΤΑΜΕ. Το 2004 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου.


Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας – Ναυσιπλοϊας:  Χριστόπουλος Αθανάσιος

 Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τον Νομό Φθιώτιδας. Σπούδασε οικονομικά με εξειδίκευση στο management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα management , marketing , ηγεσίας και τραπεζικών προϊόντων κυρίως στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Λισαβόνα. Από το 1983 έως το 2009 απασχολήθηκε στον Τραπεζικό χώρο στις Τράπεζες: ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΕΤΕ, EUROBANK και ΕΜΠΟΡΙΚΗ φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Αν/τη Γενικού Δ/ντή ενώ διετέλεσε και πρόεδρος - μέλος Δ.Σ. σε θυγατρικές τους εταιρείες

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης Δ.Α.Δ: Νικόλας Κανελλόπουλος

Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και εταίρος- διαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας «Νικόλας Κανελλόπουλος & Συνεργάτες», μέλος του διεθνούς δικτύου δικηγορικών εταιριών InternationalJurists. Έχει σπουδάσει νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1988) και Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1984), ενώ έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Nice Γαλλίας (1984-1986) καθώς και Κοινοτικό Δίκαιο στο «Institut Européen des Hautes Etudes Internationales», Nice (1985).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011 και Πρόεδρος της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης, ενώ είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (Σ.Δ.Ε.Ε.) και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής SpecialOlympics 2011. Υπήρξε επί σειρά ετών (1999-2010) Σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) και Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ (2008). Στα πλαίσια της έντονης αυτής δραστηριότητάς του, υπήρξε μεταξύ άλλων επιτροπών και Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων (UBBA),Μέλος του InternationalBarAssociation (I.B.A.), Μέλος της BlackSeaCountriesBarsAssociation, Μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Δ.Σ.Α., Μέλος της Επιτροπής Κτηματολογίου, Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α., Μέλος της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, ενώ ήταν ο βασικός εισηγητής του θεσμού της Διαμεσολάβησης και Μέλος της σχετικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

 

Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ιωάννης Ιωαννίδης

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με ειδίκευση σε υποθέσεις Διοικητικού και Ποινικού δικαίου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από τη Σορβόνη. Πέρυσι μετείχε στις ομάδες εργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επεξεργάστηκαν τη νέα νομοθεσία για το άσυλο και τα κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών. Από το 2004 έως το 2011 ήταν  υπεύθυνος του γραφείου νομικής στήριξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα.

 

Ειδικός Γραμματέας της Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών: Σκανδάμης Μαρίνος

Δικηγόρος, γεννημένος το 1965. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με έμφαση στο αντικείμενο της Εγκληματολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, στην κατεύθυνση Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, του τμήματος Νομικής, του Δ.Π.Θ. Έχει επίσης δημοσιογραφικές σπουδές, ενώ ως δικηγόρος έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. Είναι μέλος διεθνών και εθνικών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εγκληματολογία. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Βασίλης Κουλαϊδής

Καθηγητής Παιδαγωγικής, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Παν. Πελοποννήσου. Bασικές σπουδές στο τμήμα Xημικών Mηχανικών E.M.Π, Mέλος ομάδας εργασίας για την εφαρμογή του Eθνικού Aπολυτηρίου, Eιδικός σύμβουλος του Yπουργού Eθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Παιδείας του ΟΟΣΑ, μέλος του Board of Participating Countries του PISA/OOSA , Πρόεδρος της Επιτροπής για τη διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας (Ευρωπαϊκή Ένωση) σε θέματα Παιδείας, υπεύθυνος στο FCT (Fundacao para a Ciencia e a Tecnologia) του υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογία και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Πορτογαλίας για την αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων που αφορούν στην Εκπαίδευση . Συντονιστής (υπεύθυνος της επιτροπής) για την αξιολόγηση των ερευνητικών μονάδων για την Εκπαίδευση των Πανεπιστημίων της Πορτογαλίας, γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , δ έκα (10) βιβλία στην ελληνική και ένα (1) βιβλίο στην αγγλική γλώσσα.

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Ευθύμιος Μπάκας

Οικονομολόγος & Στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πτυχιούχος του 'ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ' (ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στην Οικονομετρική Ανάλυση. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου 'Master Διοίκησης Επιχειρήσεων' (M.B.A.) από το 'Cass Business School' του CITY UNIVERSITY του Λονδίνου. Επαγγελματικά άσκησε διοίκηση σε πεδία Εταιρικής Ανάταξης, Εμπορικής Ανάπτυξης, Διοίκησης Μarketing & Επικοινωνίας σε πολυεθνικές & εθνικές εταιρείες, στους κλάδους Εμπορίου, Συμβουλευτικής, Κατασκευών & Πληροφορικής. Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, λαμβάνει συνεχή & διαφοροποιημένη εκπαίδευση στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, εξειδικευμένη στα επιχειρησιακά πεδία κάθε τομέα (Οικονομική Διοίκηση, Στρατηγικό Marketing, Διοίκηση Δικτύου, Διαχείριση Εφοδιασμού, Ναυτιλιακό Δίκαιο, κοκ).

Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας: Κ. Κοκκινοπλίτης 

Ο κ. Κοκκινοπλίτης είναι μηχανολόγος μηχανικός, με διοικητική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα είναι διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», με την ευθύνη για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων προϋπολογισμού 2,6 δισ. στους τομείς Έρευνας & Τεχνολογίας, Μεταποίησης, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου – Καταναλωτή.

 

 Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς: Γιάννος Λιβανός

Ο Γιάννος Λιβανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών όπου και αποφοίτησε με πτυχίο λίαν καλώς. Στη συνέχεια πραγματοποίησε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό  Δίκαιο στο ΕΚΠΑ του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών.Επαγγελματικά έχει εργαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην Enhesa Environmental Policy Center ως σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και υγιεινής - ασφάλειας της εργασίας και στο IST Studies / University of Hertfordshire ως εισηγητής στις γενικές αρχές αστικού και εμπορικού δικαίου και στο ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο. Μέχρι πρόσφατα διατηρούσε δικηγορικό γραφείο, ενώ έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών και με τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων. Επιπλέον έχει διατελέσει γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης: Παπάζογλου Βασίλειος

Καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Ε.Μ.Π. Πήρε το Δίπλωμα του Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ε.Μ.Π., έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στη Ναυπηγική και τη Μηχανολογία και Διδακτορικό στη Ναυπηγική από το Μ.Ι.Τ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Ε.Μ.Π. Είναι μέλος της ανεξάρτητης διοικητική Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) από το 2006 και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) από το 1996. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 50 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, και είναι μέλος σε διεθνείς Επιτροπές που αφορούν στο επιστημονικό του αντικείμενο


Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης: Ορφανού Ιφιγένεια

Γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM) στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Εργάστηκε ως συνεργάτης δικηγορικών εταιριών και ως ελεύθερος επαγγελματίας-δικηγόρος, απασχολούμενη μεταξύ άλλων με υποθέσεις δημοσίων οργανισμών, διεθνών συναλλαγών, χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ΣΔΙΤ, ηλεκτρονικών συναλλαγών, αδειών εκμετάλλευσης λογισμικού. Τα τελευταία έτη εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά. Έχει ενεργή εθελοντική δράση ως μέλος περιβαλλοντικών και κοινωνικών ΜΚΟ.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Γενικός Γραμματέας: Άννα Στρατινάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και υποψήφια Διδάκτωρ στον ίδιο τομέα.

 Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκεί μάχιμη δικηγορία, με κύριο αντικείμενο ζητήματα εργατικού και εταιρικού δικαίου. Το 2008 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Σύμβουλος στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, με πλούσιο διδακτικό - επιμορφωτικό έργο από το 1997 μέχρι το 2007. 

Από το 1999 και έπειτα έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και νομικός σύμβουλος στο δημόσιο τομέα. 

Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Δρέττα Αθηνά

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Ακίνητης Προσθετικής όπου συμμετείχε στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του (1988 - 1993). Συντονίστρια του Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου και χρηματοδοτήθηκε από το Interreg. Διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο (1988 έως τον Ιανουάριο του 2010). Θητεία στην Αυτοδιοίκηση: Το 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος στην  Αθήνα με το ψηφοδέλτιο «Υπερνομαρχία Πολιτών» με επικεφαλείς την κα Φώφη Γεννηματά, κ. Γιάννη Σγουρό και κ. Γιάννη Μίχα.Διετέλεσε Εντεταλμένη Σύμβουλος σε Θέματα Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τους ελέγχους στην αγορά. Από το 2006 μέχρι το 2009 ήταν Αντινομάρχης Οικονομικών. Πολιτική Δραστηριότητα: Στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ (1985-1987). Μέλος Δ.Σ. του ΟΠΕΚ (2001-2006). Συντονίστρια της ομάδας Υγείας του ΙΣΤΑΜΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας στις εκλογές του 2004, 2007 και 2009.Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά,Γαλλικά

 

Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων: Άννα Δαλλαπόρτα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με έτος αποφοίτησης το 1980. Από το Νοέμβριο 1979 μέχρι το Φεβρουάριο 2005 διετέλεσε υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αρμοδιότητες το συντονισμό και τη διαχείριση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Β΄ και Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Από το 2001 μέχρι το 2005 διετέλεσε Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Γ΄Κ.Π.Σ. Μετά την αποχώρησή της από το Υπουργείου Εργασίας από το 2005 έως 2009, απασχολήθηκε:
α) ως σύμβουλος εξωτερικής αξιολόγησης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
β) ως σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας
Από τον Ιούνιο 2010 έως Αύγουστο 2011, διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Διοίκησης στον Ο.Σ.Ε. α.ε. 

 

Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας: Χάλαρης Μιχαήλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ, Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές θέσεις. Στέλεχος στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα υγείας & ασφάλειας της εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (2004 -2005) και νυν Σύμβουλός της. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων: Μπαζώτη-Μητσώνη Γεωργία

Κάτοχος πτυχίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μελετητού Δημοσίων Έργων. Υπηρέτησε στο Υπουργείο ως προϊσταμένη υπηρεσιακών μονάδων με αντικείμενο γεωργικά θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνών Σχέσεων, εμπορικής πολιτικής καθώς και ως επικεφαλής της Κεντρικής Γραμματείας του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Εργάστηκε επίσης στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την προετοιμασία και την άσκηση της Ελληνικής Προεδρίας.

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: Κανελλόπουλος Γεώργιος

Γεννήθηκε το 1957 στη Μεσσηνία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Επίσης διετέλεσε Νομάρχης Λακωνίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009.

Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών : Διβάρης Ευάγγελος 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης: Κωνσταντίνα Μπέη

τ.Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς Η Ντίνα Μπέη γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον τ.Δήμαρχο Δημήτρη Μπέη και έχει μια κόρη. Σπουδές Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Manchester, Αγγλία. Πολιτική Σταδιοδρομία - Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αθηναίων και εν συνεχεία Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας). - Εκλέχτηκε Μέλος στο Συμβουλίο Περιφερειών της Ευρώπης “Conseil des Communes et Regions d’ Europe” ( CCRE) - Τo 1994, με την εφαρμογή της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών και ορίστηκε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα στους τομείς Διοίκησης και Οικονομικών. - Το 1996 ορίστηκε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν) και Πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης. - Το 2002 εκλέχτηκε και πάλι Νομαρχιακή Σύμβουλος και ορίστηκε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τους τομείς της Πολεοδομίας , Περιβάλλοντος και Έργων. Τότε εισηγήθηκε την καθιέρωση της ¨ηλεκτρονικής Πολεοδομίας¨ για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την πάταξη της διαφθοράς, πρόταση που πρόσφατα υιοθετήθηκε. Εισηγήθηκε επίσης την ανάγκη ειδικής Υπηρεσίας κατεδάφισης αυθαιρέτων η οποία δημιουργήθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ. - Το 2007, μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά, εκλέχτηκε Υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς, όπου και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τη λήξη του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς την 31-12-2010, σύμφωνα με τον ¨Καλλικράτη¨. - Το Φεβρουάριο του 2010 ορίστηκε Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των ¨Special Olympics¨ Hellas – Αθήνα 2011.

 

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Πολιτισμού: Μενδώνη Λίνα

Γεννήθηκε το 1960. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας και εργάζεται από το 1988 στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Είναι πτυχιούχος του Φιλολογικού και του Αρχαιολογικού-Ιστορικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι επικεφαλής ερευνητικών διεπιστημονικών προγραμμάτων, καθώς και μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών. Βασικά επιστημονικά της ενδιαφέροντα, πέραν της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας, είναι η μελέτη του τοπίου ως πολιτιστικό αγαθό, η ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος, η θεωρία και πολιτική του Πολιτισμού.

Είναι συγγραφέας και εκδότρια μονογραφιών και συλλογικών τόμων, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων της έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Υπουργείο Αιγαίου ενώ από το 1999 έως το 2004 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Μπιτσαξής Παναγιώτης

Γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1980 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα, με ιδιαίτερη παρουσία σε σημαντικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος σε θέματα νομοθετικής πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης : Πυργιώτης Γιάννης

Χωροτάκτης - Πολεοδόμος. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 Α.Ε. και Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος για τα Ολυμπιακά Έργα, την Τεχνολογία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και ΥΠΕΧΩΔΕ. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη σύνταξη των νομοσχεδίων για την προστασία του περιβάλλοντος και για τα ρυθμιστικά σχέδια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως μελετητής και ερευνητής έχει συντάξει μεγάλο αριθμό μελετών και ερευνών για θέματα πολιτικής γης, αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει διατελέσει εμπειρογνώμων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας και καινοτόμων ενεργειών καθώς και για προγράμματα αστικής ανάπτυξης. Μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, μέλος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας.

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Στα €5 δισ. τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής, λέει το υπουργείο Οικονομικών

31/10/2020 - 14:57 - Στα 5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο τέλος του έτους τα χαμηλότοκα κρατικά δάνεια μέσω...

Το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια λίγων αλλά η κυβερνητική ανευθυνότητα, είπε ο Δ. Κουτσούμπας

31/10/2020 - 14:39 - «Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής...

Ο πρωθυπουργός και σήμερα δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής, είπε η Φ. Γεννηματά

31/10/2020 - 14:13 - «Δυστυχώς ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με την πολιτική...

Ο Κ. Μητσοτάκης ομολόγησε την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, είπε ο ΣΥΡΙΖΑ

31/10/2020 - 13:58 - «Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού...

Εννέα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χ. Σταϊκούρας

31/10/2020 - 13:04 - Σε εννέα μέτρα οικονομικής στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημια του κορωνοϊού ή...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Η διάψευση των υπερβολικών προσδοκιών, φέρνει χειρότερα αποτελέσματα στην Οικονομία

Γιάννης Μαγκριώτης

Η αισιοδοξία μας πρέπει να είναι κοντά στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερο των κυβερνήσεων. Χωρίς αισιοδοξία δεν προσπαθείς για το καλύτερο. Όταν...

Δείτε όλο το άρθρο
Ειδικοί Λογαριασμοί Τουρκίας - Ελλάδας: Εξοπλισμοί εναντίον πολιτικής πελατείας

Δημήτρης Μάρδας

Αναρωτιούνται πολλοί πώς η Τουρκία τα καταφέρνει και δεν εκτροχιάζει τον κρατικό της προϋπολογισμό με τις τόσο υψηλές δαπάνες για εξοπλισμούς και με...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
17 Οκτωβρίου 1948: 72 χρόνια από τα εγκαίνια του γηπέδου της Ριζούπολης

Ημέρα γενεθλίων για το γήπεδο της Ριζούπολης, αφού ήταν 17 Οκτωβρίου 1948 όταν ο Απόλλωνας Σμύρνης “έμπαινε” και επισήμως (εγκαίνια) στο γήπεδό του,...

Δείτε όλο το άρθρο
Κεραμεικός: Το εργοστάσιο με τη μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό της δεκαετίας του 1930

Στις φάμπρικες του Πειραιά την περίοδο του Μεσοπολέμου, εκεί που χιλιάδες εργάτες και εργάτριες έδιναν τον αγώνα για τον επιούσιο, γεννήθηκε μέσα στο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll (16-10-2020) Δημοσκόπηση της Opinion Pull 16/10/2020   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha (15-10-2020) Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.Προβάδισμα ΝΔ με 19,7%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Βραβεύθηκαν οι διακριθέντες του 31ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Βραβεύθηκαν οι διακριθέντες του 31ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος


Τα βραβεία και τους επαίνους τους έλαβαν χθες Κυριακή οι διακριθέντες του 31ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα...


Δείτε θέμα και σχόλια