Σκυλακάκης Θεόδωρος - Βιογραφικό

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική (4.8.20) και τη διαχείριση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε  (για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του covid  στην Ευρώπη) στην κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη. Προηγουμένως, είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην ίδια κυβέρνηση.

Οικονομολόγος και πολιτικός της Φιλελεύθερης Δεξιάς. Εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2009 αλλά διαγράφηκε όταν καταψήφισε στη Βουλή το Μνημόνιο το 2010. Αμέσως μετά, συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη. Αποχώρησε από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» το  2012, διαφωνώντας με την εκλογική συνεργασία του κόμματος με τη ΝΔ με πρόεδρο τον Α. Σαμαρά, του οποίου υπήρξε σφοδρός πολέμιος (Ζάππειο Ι και ΙΙ). Παρέμεινε ανεξάρτητος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έως το 2014.

Το 2012 εντάχθηκε στο κόμμα «Δράση» και ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε πρόεδρός του. Τον Ιανουάριο του 2017 η Δράση συνεργάστηκε με τη ΝΔ με πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Από το 1990 ως το 1993 είχε διατελέσει Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού. Επίσης, το 1997 ως το 1998 υπήρξε μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.  

Σπουδές - Καριέρα

Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία (MBA) και έχει λάβει διδακτορικό από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά». 

Έχει ιδρύσει 4 εταιρείες στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και στο χώρο της αγροτικής παραγωγής (2014-2015).

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με ευθύνη τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Επίσης, Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την Κλιματική Αλλαγή.

Κοινωνική – Πολιτική δράση

Διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Προετοιμασία του Δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003-2006) επι δημαρχίας της Ντ. Μπακογιάννη.

Εγγράφηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1976 και διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής.

 

Πολιτικά άρθρα Μητσοτάκης: Εγώ ή το χάος

Γιάννης Μαγκριώτης

Μια πρώτη και εύκολη ερμηνεία βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις , είναι η καλύτερη σχετικά αξιολόγηση απέναντι στους αντιπάλους του. Συνεπώς ο κ...

Δείτε όλο το άρθρο
Τραγωδία στο Αιγαίο: Δύο ναυάγια μεταναστών σε Λέσβο και Κύθηρα -Νεκρές 16 γυναίκες, σοκάρουν τα βίντεο

Ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα 06/10/2022  07:59  UPD: 06/10/2022  08:43 Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι και τα 16, μέχρι στιγμής, θύματα του...

Δείτε όλο το άρθρο
Δ. Τσαϊλάς:Η Τουρκία εγκλωβίστηκε στα αδιέξοδά της.

του Δημήτρη Τσαϊλά, Υποναυάρχου ε.α. Εγκλωβισμένη η Τουρκία στους λανθασμένους υπολογισμούς θα προβεί σε επιθετική ενέργεια; Μετά την ηθική...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Μητσοτάκης ελπίζει στην καλοσύνη των ξένων, ο Ερντογάν αιφνιδιάζει

Ο Μητσοτάκης ελπίζει στην καλοσύνη ξένων, ο Ερντογάν αιφνιδιάζει Νίκος Ξυδάκης Κλείδωμα Άρθρου:  Free Μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για τον ALPHA (27-9-2022) Δημοσκόπηση της Alco για τον ALPHA. Προβάδισμα ΝΔ με 7,7 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 (27-9-2022) Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Προβάδισμα ΝΔ με 8,7 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια