Σκυλακάκης Θεόδωρος - Βιογραφικό

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική (4.8.20) και τη διαχείριση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε  (για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του covid  στην Ευρώπη) στην κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη. Προηγουμένως, είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην ίδια κυβέρνηση.

Οικονομολόγος και πολιτικός της Φιλελεύθερης Δεξιάς. Εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2009 αλλά διαγράφηκε όταν καταψήφισε στη Βουλή το Μνημόνιο το 2010. Αμέσως μετά, συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη. Αποχώρησε από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» το  2012, διαφωνώντας με την εκλογική συνεργασία του κόμματος με τη ΝΔ με πρόεδρο τον Α. Σαμαρά, του οποίου υπήρξε σφοδρός πολέμιος (Ζάππειο Ι και ΙΙ). Παρέμεινε ανεξάρτητος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έως το 2014.

Το 2012 εντάχθηκε στο κόμμα «Δράση» και ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε πρόεδρός του. Τον Ιανουάριο του 2017 η Δράση συνεργάστηκε με τη ΝΔ με πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Από το 1990 ως το 1993 είχε διατελέσει Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού. Επίσης, το 1997 ως το 1998 υπήρξε μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.  

Σπουδές - Καριέρα

Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία (MBA) και έχει λάβει διδακτορικό από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά». 

Έχει ιδρύσει 4 εταιρείες στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και στο χώρο της αγροτικής παραγωγής (2014-2015).

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με ευθύνη τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Επίσης, Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την Κλιματική Αλλαγή.

Κοινωνική – Πολιτική δράση

Διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Προετοιμασία του Δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003-2006) επι δημαρχίας της Ντ. Μπακογιάννη.

Εγγράφηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1976 και διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής.

 

Πολιτικά άρθρα Το νέο έτος φέρνει εκλογές;

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι κρίσεις, που κυρίως επηρεάζουν την γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση και τα κόμματα , την τελευταία περίοδο, είναι η υγειονομική και η ακρίβεια...

Δείτε όλο το άρθρο
«Κρατήσαμε το κράτος λειτουργικό», ισχυρίζεται η κυβέρνηση!

«Κρατήσαμε το κράτος λειτουργικό», ισχυρίζεται η κυβέρνηση! Χαρά Καφαντάρη Κλείδωμα Άρθρου:  Free Ακόμα ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο χτύπησε την...

Δείτε όλο το άρθρο
Free Mitsotakis!

Free Mitsotakis! Γιώργος Βαρεμένος Κλείδωμα Άρθρου:  Free Διάβασα το σχόλιο συγγραφέως, η οποία έχει ανανήψει προ πολλού από τον κομμουνισμό και...

Δείτε όλο το άρθρο
Η χώρα της 12ετούς ντροπής

Βασίλης Βιλιάρδος

Είναι αλήθεια υπερβολικό να πει κανείς πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει εντελώς; Ότι έχει χάσει πια το λογαριασμό των λαθών και των παραλείψεων της; Πως...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (20/1/2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Prorata για το iEidiseis.gr (19/1/2022) Δημοσκόπηση της Prorata για το iEidiseis.gr. Προβάδισμα ΝΔ με 7 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια