Οροι χρήσης

 

Όροι Χρήσης του eklogika.gr – Πολιτική απορρήτου

Η επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο ISERVICES που εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης επί της Kαραμανλή 78, 55134, και είναι ιδιοκτήτρια του παρόντος διαδικτυακού τόπου πολιτικό-ειδησεογραφικό site eklogika.gr (εφεξής eklogika.gr) καθώς και των διαδικτυακών τόπων webtv.eklogika.gr, press-today.gr και politicalpedia.gr, προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης, τους οποίους η εταιρεία ενδέχεται να ενημερώνει και να τροποποιεί κατά καιρούς χωρίς προειδοποίηση. Θα πρέπει περιοδικά να ελέγχετε τους Όρους Χρήσης για τυχόν αλλαγές, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eklogika.gr/pages/terms

Ο/Η επισκέπτης/πτρια του eklogika.gr οφείλει και συμβουλεύεται να διαβάσει προσεκτικά τους πιο κάτω όρους χρήσης της συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης πριν από την περιήγησή του/της. Η περιήγηση η χρήση της ιστοσελίδας προϋποθέτει και σημαίνει πλήρη αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης αυτής. Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους χρήσης της συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του eklogika.gr.

Η ISERVICES και το eklogika.gr δεν φέρoυν καμία ευθύνη σχετικά με διαταραχές που προκαλούνται από τεχνικά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν λόγω χρησιμοποίησης αυτού του διαδικτυακού τόπου.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πλην πνευματικών δικαιωμάτων και κατατεθειμένων σημάτων τρίτων), όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων του Διαδικτυακού Τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών της ISERVICES και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Συνεπώς, κανένα εξ αυτών δε δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να "φορτωθεί", να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός αν ζητηθεί και δοθεί ρητή έγκριση από την ISERVICES.

Εξαιρείται η αποθήκευση περιεχομένου για προσωπική ενημέρωση – χρήση. Επίσης, εξαιρείται το περιεχόμενο που υπάρχει αναρτημένο στο eklogika.gr το οποίο δεν είναι δημιούργημα δημοσιογραφικής εργασίας των συντακτών του eklogika.gr αλλά έχει τραβηχτεί με την αυτοματοποιημένη λειτουργία aggregator από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των δημοσιευμάτων ανήκουν στους δημιουργούς τους και στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων από τις οποίες τραβήχτηκαν, όπως στους ίδιους ανήκει και η ευθύνη για το περιεχόμενο των θεμάτων τους. Για λόγους δεοντολογίας, αλλά και σαφούς αποποίησης ευθύνης για το περιεχόμενό τους, το eklogika.gr αναρτά στο τέλος κάθε είδησης ή άρθρου που αποτελεί προϊόν aggregator λήψης την πηγή (με ενεργό link) και δεύτερο ενεργό Link προς την πρωτογενή είδηση ή άρθρο.

Περιορισμός ευθύνης του eklogika.gr και της ISERVICES

Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το eklogika.gr και η ISERVICES η δεν ευθύνονται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του Διαδικτυακού Τόπου στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος. Τα περιεχόμενα του δικτυακού τόπου παρέχονται "όπως ακριβώς είναι" χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Η ISERVICES δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται (Εάν εντοπίσετε κάποιο λάθος παρακαλούμε να μας το επισημάνετε για να διορθωθεί). Επίσης η ISERVICES δεν εγγυάται ότι η ίδια ή οποιοδήποτε άλλος συγγενικός δικτυακός τόπος ή οι εξυπηρετητές ("servers") μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεση των χρηστών, παρέχονται χωρίς "ιούς" αφού στο διαδίκτυο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί 100% κάτι τέτοιο.

"Υπερ Συνδεσμοι" (links) προς άλλα sites ή περιεχόμενο από άλλα sites

Η ISERVICES δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων δικτυακών τόπων και σελίδων στα οποία δύναται να παραπέμπει μέσω "δεσμών", hyperlinks ή διαφημιστικών banners ή των οποίων είναι δυνατόν να αναρτά άρθρα και ειδήσεις με την αυτοματοποιημένη λειτουργία aggregator. Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση οφείλετε να απευθύνεστε απευθείας στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους και σελίδες, οι οποίοι και φέρουν τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των δικτυακών τόπων και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ρητά συμφωνείται ότι τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είναι αρμόδια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς που απορρέει από τους παρόντες όρους.

Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ISERVICES, ιδιοκτήτριας του eklogika.gr και του επισκέπτη/χρήστη και δεν δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δεν θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την ευθύνη που έχετε αναπαράγοντας περιεχόμενο του κόμβου ή εισάγοντας περιεχόμενο σε αυτόν, καθώς και για αιτήσεις έγκρισης αναπαραγωγής υλικού ή θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το info@eklogika.gr

Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε προβλήματα στο περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου που άπτονται νομικών ή ηθικών θεμάτων ή θεμάτων δεοντολογίας ή λάθη, παρακαλείσθε να μας ειδοποιήσετε info@eklogika.gr για να προχωρήσουμε στην άμεση αντιμετώπισή του.

Υπηρεσίες Ενημέρωσης - Διαθεσιμότητα

Το eklogika.gr παρέχει στον επισκέπτη/χρήστη ενημέρωση σε πολιτικές ειδήσεις και θέματα που σχετίζονται με τις εκλογές (βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές-νομαρχιακές), πολιτικές αναλύσεις, σχετικές ειδήσεις και αρθρογραφία. Το περιεχόμενο του eklogika.gr παρέχεται «ως έχει» και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υπόδειξη προς ενέργεια ή παράλειψη. Ο επισκέπτης/χρήστης αξιολογεί κατά ιδία αυτού κρίση το περιεχόμενο της ενημέρωσης και δρα αυτοβούλως αποκλειόμενης οποιαδήποτε ευθύνης του eklogika.gr.

Το eklogika.gr καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάρτηση ορθών πληροφοριών και στοιχείων στο σύνολο των σελίδων του. Εντούτοις, το eklogika.gr δε φέρει καμία  ευθύνη για τυχόν ζημιά οιασδήποτε φύσης που ήθελε προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη κατά την επίσκεψή του στο eklogika.gr από οποιοδήποτε αιτία, όπως, μόνον ενδεικτικά, λόγω μη ορθότητας ή μη πληρότητας του περιεχομένου των σελίδων του ή μη διαθεσιμότητας.

To eklogika.gr δεν εγγυάται και συνεπώς δεν ευθύνεται για την αδιάκοπη διαθεσιμότητά του, για την άνευ σφαλμάτων παροχή των υπηρεσιών του ή του περιεχομένου του, ούτε για την απουσία «ιών» ή άλλων επιζήμιων στοιχείων, είτε πρόκειται για το eklogika.gr είτε για κάποιο άλλο site/server δια του οποίου λαμβάνει το περιεχόμενό του. Υπόσχεται όμως ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, με στόχο να παρέχει στους επισκέπτες του υψηλής ποιότητας και ασφάλειας υπηρεσίες.

Υπηρεσία Ψηφοφοριών

Το eklogika.gr οργανώνει ψηφοφορίες με αντικείμενο επίκαιρα θέματα. Οι ηλεκτρονικές ψήφοι των συμμετεχόντων καταγράφονται ώστε να απεικονιστούν στο αποτέλεσμα της έρευνας που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του eklogika.gr. Το eklogika.gr διατηρεί το δικαίωμα αφενός να θέτει όρους για τη συμμετοχή  στις  ψηφοφορίες αυτές, αφετέρου να διακόπτει την ψηφοφορία κατ' ελεύθερη κρίση και βούληση, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Υπηρεσία Ανάρτησης Σχολίων

Το eklogika.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το eklogika.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο τέτοιο που να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Το eklogika.gr διατηρεί, σε αντίθετη περίπτωση, το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία. Επίσης κάθε χρήστης διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου του.

Links

Το eklogika.gr δεν ευθύνεται για τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες των εξωτερικών κόμβων στους οποίους επιλέγει να «μεταφέρεται» ο επισκέπτης/χρήστης μέσω link, hyperlink ή διαφημιστικού banner που διατίθενται / φιλοξενούνται στο eklogika.gr. Δεν αναγνωρίζει επίσης ούτε φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων διαδικτυακών τόπων που αναδημοσιεύει (αυτοματοποιημένα με την λειτουργία aggregator) δημοσιεύοντας και δηλώνοντας με ενεργό link την δημοσιογραφική πατρότητα του κάθε θέματος.

Απαγορεύσεις

Απαγορεύεται στον επισκέπτη / χρήστη κατά την περιήγησή του στο eklogika.gr, η παραβίαση του ελληνικού, διεθνούς ή κοινοτικού δικαίου και του Κώδικα Συμπεριφοράς Χρηστών Internet (netiquette). To eklogika.gr διατηρεί το δικαίωμα να στραφεί με οποιοδήποτε πρόσφορο σύμφωνα με την κρίση του  νόμιμο μέσο κατά του επισκέπτη / χρήστη για την διακοπή της παραβίασης και την αποτροπή της επανάληψής της στο μέλλον, μη αποκλειόμενης της διεκδίκησης αποζημίωσης από τον επισκέπτη/χρήστη για ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας.

Εφαρμοστέο δίκαιο - Δωσιδικία

Οι όροι χρήσης διέπονται από τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού, Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου. Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει από την εφαρμογή των όρων αυτών, αρμόδια θα είναι τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση το eklogika.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νέο ή μεταβληθέν  νομικό πλαίσιο.

Προσαρμογή στην ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR

Η επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο  ISERVICES θα ήθελε να ενημερώσει τους επισκέπτες/χρήστες/μέλη της (εφ’ εξής: «Χρήστες») αναφορικά με το είδος και το σύνολο των πληροφοριών που τυχόν συλλέγει και επεξεργάζεται ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά την επίσκεψή και περιήγησή τους στους δικτυακούς τόπους του portal eklogika.gr και να τους διαβεβαιώσει ότι τυχόν επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων γίνεται με γνώμονα πάντα το συμφέρον των χρηστών, τηρουμένων των αρχών της νομιμότητας, διαφάνειας, ακρίβειας, διαθεσιμότητας και ακεραιότητας σε όλες τις εκφάνσεις της, καθώς και ότι εναρμονιζόμενη πλήρως με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (εφεξής «GDPR») και τον εφαρμοστικό Νόμο 4624/2019, εφαρμόζει τα Κατάλληλα Τεχνικά και Οργανωτικά Μέτρα (Κ.Τ.Ο.Μ.) για να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα και να διασφαλίσει την ιδιωτικότητά σας, γεγονός ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας για αυτήν.

Το  eklogika.gr έχει προσαρμοστεί και τηρεί πλήρως τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού κανονισμού προστασία προσωπικών δεδομένων GDPR. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης που έχει θέσει επωνύμως ερώτημα στους νομικούς - συνεργάτες του eklogika.gr ή έχει αναρτήσει σχόλιο του, δικαιούται να ζητήσει την διαγραφή των στοιχείων του.

Τα στοιχεία σας που συμπληρώνεται στην φόρμα επικοινωνίας δεν διατηρούνται στα αρχεία και στην database του διαδικτυακού τόπου, δεν υφίστανται καμία επεξεργασία, δεν αποθηκεύονται και χρειάζονται μόνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας αν χρειαστεί.

Επίσης το newsletter του eklogika.gr αποστέλλεται μόνο σε όσους το επιθυμούν και μάλιστα σε κάθε αποστολή του δίνεται η δυνατότητα στους αποδέκτες να επιλέξουν αν επιθυμούν να όχι να συνεχίσουν να το λαμβάνουν.

Το eklogika.gr σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την iservices.gr.

Πολιτικά άρθρα Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
2 Aυγούστου: Παγκόσμια ημέρα Ολοκαυτώματος των Ρομά – Kοίτα να μην ξεχάσεις / Ντικ τενά μπιστρέ

Πάνω από 500.000 θύματα είχαν οι Ρομά κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη. Η επιλογή της 2 Αυγούστου και μάλιστα με πολλά χρόνια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή...

Δείτε όλο το άρθρο
Με οδηγό την παράδοση σε ένα σπίτι του 1900 (pic)

του Νάσου Μπράτσου Σε άλλες εποχές μας «ταξιδεύει» η απολύτως επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης ενός παλιού παραδοσιακού σπιτιού της Ικαρίας με τον...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλάζει η Ευρώπη μετά τη συμφωνία για το «Πακέτο Στήριξης»;

Eίναι ιστορικής σημασίας η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιουλίου τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον νέο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Πράσινο φως» από το Technology Forum στην BEYOND 4.0 - Μεγάλοι «παίκτες» της ψηφιακής βιομηχανίας στην Έκθεση από τις 1-3 Οκτωβρίου

«Πράσινο φως» από το Technology Forum στην BEYOND 4.0 - Μεγάλοι «παίκτες» της ψηφιακής βιομηχανίας στην Έκθεση από τις 1-3 Οκτωβρίου


“Ψήφο εμπιστοσύνης” από τους 23 φορείς που απαρτίζουν το Technology Forum απέσπασε η πρώτη Διεθνής Εκθεσιακή Πλατφόρμα Ψηφιακής Τεχνολογίας και...


Δείτε θέμα και σχόλια